Desert tort cu crema de piersici si zmeura

de oanapl in Torturi, 1 Oct 2018 | 4236 vizualizari

 

Astăzi aniversăm 13 ani de căsnicie și nu puteam lăsa să treacă acest eveniment fără a pregăti un tort. Îmi doresc să fim sănătoși, uniți și să ne creștem frumos prințesele.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolată neagră 50% cacao
  • 3 ouă mari
  • 50 ml smântână
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 80 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 20 g cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • pentru creme:
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 120 g zahăr măcinat
  • 500 g zmeură congelată
  • 1 borcan compot de piersici
  • 20 g gelatină + 100 ml apă
  • pentru glazură:
  • 50g ciocolată neagră
  • 50ml frișcă lichidă
  • pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de piersici si zmeura:

Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu nucile, cacaua, un vârf cuțit de sare și o jumătate de linguriță de scorțișoară și amesteci ușor.
Separi ouăle. Gălbenușurile le pui în crema de ciocolată. Amesteci din nou în crema de ciocolată apoi adaugă și ingredientele uscate pe care le încorporezi cu grijă. Adaugi smântâna și laptele și amesteci după fiecare.
Albușurile le bați spumă tare cu un praf de sare apoi le încorporezi în crema de ciocolată cu mișcări de jos în sus.
Preîncălzești cuptorul la foc mediu ( 180 de grade ) și tapetezi cu hârtie de copt fundul unei tăvi (cu diametru de 23cm) și ungi pereții cu unt. Torni compoziția în tavă și nivelezi. Coci blatul timp de 25-30 de minute. Oprești focul și o mai lași 5 minute în cuptor, apoi scoți tava pe un grătar la răcit.

Crema de zmeură: 

Pui zmeura într-un vas cu 3 linguri de zahăr și lași să clocotească pentru 10 minute, apoi o sfărâmi cu o furculiță și o strecori, pentru a scăpa de semințe și lași să se răcească complet. 

Mixezi frișca lichidă cu zahărul măcinat apoi adaugi mascarpone și omogenizezi. Împarți compoziția în 2 vase, păstrând mai mult într-un vas. Peste această compoziție adaugi 250 g din sosul de zmeură răcit și omogenizezi. Dacă ți se pare prea acrișoară compoziția, mai poți adăuga zahăr.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml de apă rece pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu crema de zmeură. 

Crema de piersici: 

Pasezi 250 g piersici cu blenderul vertical. 

Adaugi piureul de fructe în vasul cu mai puțină cremă mascarpone și omogenizezi. 

Tai cubulețe 2 jumătăți de piersică și le adaugi peste cremă și amesteci ușor. 

Hidratezi 10 g gelatină în 50 ml de apă rece pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu crema de piersici.

După ce blatul s-a răcit complet, îl tai în două pe orizontală și așezi unul din blaturi pe platou în interiorul unui inel, torni crema de piersici și așezi deasupra cel de-al doilea blat, apoi torni crema de zmeură (păstrând 150 g pentru a îmbrăca tortul) și nivelezi. Lași tortul în frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Înainte de a desface inelul treci cu grijă de jur-imprejur cu un cuțit pentru a dezlipi marginile.

 Mixezi crema păstrată și îmbraci tortul.

Pentru glazura de ciocolată încălzesti frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata neagră ruptă bucățele și amesteci bine. O lași să se răcească și torni peste marginile tortului, lăsând să curgă ușor peste margini.
Ornezi după imaginație. Eu am mixat frișca lichidă și am făcut câteva moațe și am folosit zmeură pentru a orna tortul. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de piersici si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kadir Kamine