Turta dulce

de cec in Dulciuri, 16 Dec 2010 | 4714 vizualizari

 

Ca tot se apropie sarbatorile de iarna pun si eu varianta mea de turta dulce
Sunt foarte tari cand se racesc ca abia poti musca din ele dar in cateva zile se moaie
cu cat sunt tinute mai mult se moaie mai bine

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri unt (margarina sau untura)
  • (eu am dublat totul ca am vrut sa fac mai multe)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-o cratita se topeste untul

se adauga mierea, zaharul si se amesteca usor cu o lingura de lemn

cand se topesc bine se dau putin la racit

cand nu frige la deget se toarna compozitia peste faina

se adauga zeama unei lamai, oul batut putin cu furculita, apoi toate condimentele

se framanta bine




se intinde aluatul cu sucitorul, apoi se taie formele dorite si se coc in tava unsa si tapetata cu faina (eu nu am mai tapetat-o cu faina si nu am avut probleme)

in zece minute sunt gata


cateva glazurate cu glazura de caramel la plic


o tentativa de tablou

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

16.12.2010, 18:12

giuliana 1

17.12.2010, 08:55

cec 1

18.12.2010, 15:37

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza