Cornuri cu scortisoara si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 1742 vizualizari

 

Oare daca mai pun sh-o sticla de vin, ma primeste bunica?;))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • un ou
  • 80 gr unt
  • o lingura zahar
  • un cub 25 gr drojdie proaspata
  • o lingura untura
  • o lingurita sare
  • 250-300 ml lapte cald

Umplutura

  • 200 gr zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 50-60 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu scortisoara si ciocolata:

Aluat:

Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald.

Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut.

Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.

Adaugati dupa caz faina sau lapte cald.



Acoperim cu-n servet curat si lasam cel putin o ora la loc cald.



Umplutura:

Amestecam cu mana toate ingredientele.



Cand a crescut aluatul, impartim in doua si fiecare jumatate in 4.

Din fiecare formam o bila mare , pe masa de lucru infainata, o aplatizam cu sucitorul si o taiem in 4.(ca in foto)

Punem cate o lingurita de umplutura si rulam incepand de la baza rotunjita,catre varf, apoi capetele le indreptam usor catre partea opusa varfului.


Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu putin unt.

Mai lasam 20 min sa creasca dupa care introducem in cuptorul preincalzit, la aprox180-190 grade si lasam pana se rumenesc frumos.

Acum..depinde de cuptor..la unele trebuiesc coapte pe treapta superioara, la altele pe cea din mijloc..





Le scoatem, le ungem fierbinti cu miere diluata cu putina apa si le acoperim cu-n prosop gros.



ps. eu am umplut cateva doar cu ciocolata rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu scortisoara si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

27.07.2011, 18:47

Daaaaa, bune Am fentat si eu la ale mele, in doua am pus cioco

Corinuta 1

02.08.2011, 10:28

cand mai faci trimite si la mine un cosulet

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 20:12

ce frumoase ti-au iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca