Cornuri cu scortisoara si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 3322 vizualizari

 

Oare daca mai pun sh-o sticla de vin, ma primeste bunica?;))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • un ou
  • 80 gr unt
  • o lingura zahar
  • un cub 25 gr drojdie proaspata
  • o lingura untura
  • o lingurita sare
  • 250-300 ml lapte cald

Umplutura

  • 200 gr zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 50-60 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu scortisoara si ciocolata:

Aluat:
Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald.
Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut.
Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Adaugati dupa caz faina sau lapte cald.

Acoperim cu-n servet curat si lasam cel putin o ora la loc cald.

Umplutura:
Amestecam cu mana toate ingredientele.

Cand a crescut aluatul, impartim in doua si fiecare jumatate in 4.
Din fiecare formam o bila mare , pe masa de lucru infainata, o aplatizam cu sucitorul si o taiem in 4.(ca in foto)
Punem cate o lingurita de umplutura si rulam incepand de la baza rotunjita,catre varf, apoi capetele le indreptam usor catre partea opusa varfului.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu putin unt.
Mai lasam 20 min sa creasca dupa care introducem in cuptorul preincalzit, la aprox180-190 grade si lasam pana se rumenesc frumos.
Acum..depinde de cuptor..la unele trebuiesc coapte pe treapta superioara, la altele pe cea din mijloc..


Le scoatem, le ungem fierbinti cu miere diluata cu putina apa si le acoperim cu-n prosop gros.

ps. eu am umplut cateva doar cu ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu scortisoara si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

27.07.2011, 18:47

Daaaaa, bune Am fentat si eu la ale mele, in doua am pus cioco

Corinuta 1

02.08.2011, 10:28

cand mai faci trimite si la mine un cosulet

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 20:12

ce frumoase ti-au iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sachertorte