Tort cu piersici

de cec in Torturi, 14 Ian 2011 | 3908 vizualizari

 

fiind ziua soacrei si nestiind ce sa-i fac cadou m-am gandit la un tort, asa ca m-am pus pe treaba

 

INGREDIENTE

  • ingrediente blat
  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 3 banane mature
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 3 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • ingrediente crema
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 300 ml nectar piersici
  • 100 g ciocolata alba
  • 15 g gelatina
  • colorant galben
  • compot piersici
  • gem caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, am adaugat uleiul si am omogenizat. Bananele le-am zdrobit cu furculita, am adaugat o lingurita de scortisoara si am adaugat compozitiei de oua Am adaugat si faina amestecata cu praful de copt si am dat la cuptor la foc potrivit


Ouale impreuna cu zaharul le-am batut pe baie de abur pana am vazut ca isi dubleaza volumul si se ingroasa,le-am lasat deoparte sa se raceasca. Am topit ciocolata cu 100 ml frisca, am amestecat cu nectarul de piersici,am pus peste compozitia de oua si am omogenizat bine. Am adaugat si gelatina in crema calda si am lasat la rece pana a inceput sa se inchege putin. Intre timp ,se bate bine restul de 4000ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin ,se amesteca cu frisca



Asamblare


Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compotul de piersici, am pus jumatate din crema , piersici taiate feliute, a 2 a foie, insiropat, uns un strat subtire de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece. Dupa ce s-a intarit crema am scos si am ornat cu frisca si ornamente din pasta de lapte praf

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

nadina73 1

14.01.2011, 17:57

Ce dulce ai fost"Aaaa...inca ceva,soacra a implinit 66 ani sau 99 "

binenteles ca 66 ca pana la 99 "la multi ani soacrei

zaharia_mihaela2005 1

14.01.2011, 18:17

f frumos tortul si ajutorul
la multi ani soacrei

cec 1

14.01.2011, 19:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie