Cosulete, melci si cozonac

de cec in Dulciuri, 22 Ian 2011 | 6237 vizualizari

 

Reteta postata de lauralaurentiu pe culinar.ro, la fel si inspiratia cosuletelor, careia doresc sa-i multumesc si pe aceasta cale

 

INGREDIENTE

Eu am facut portie dubla, aici sunt ingrediente pt o portie(un cozonac)

  • 500 de grame de faina de buna calitate - plus 1-2 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul (calitatea fainii conteaza mult)
  • 180 de ml lapte
  • 100 de grame de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 100 de grame de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 7 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspata
  • arome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruia

umpluturi:

  • gem,
  • nuca macinata
  • zahar
  • rahat
  • unt
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete, melci si cozonac:

Laptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade.



Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare.



Untul se topeste (fara a se infierbanta in exces).



Laptele caldut, oul si galbenusurile batute, untul topit si coaja rasa de citrice le-am pus in masina de paine:



Deasupra am pus faina si drojdia deshidratata:



Am programat masina la programul de framantare de 15 minute, am scos aluatul gata framantat, l-am lasat la crescut, apoi l-am impartit in trei:



dintr-o parte am facut melci cu gem si nuci si cateva cosulete (pt cosullete am intins o foaie, am uns-o cu gem, am pus deasura nuca macinata amestecata cu putin zahar, am rulat, apoi am crestat ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi am facut o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura am desprins complet bucata crestata de rulou.Am obtinut o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare le-am tras inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.Am pus deasupra cateva bucatele de rahat pt a da impresia ca e cosulet plin. Cosuletele le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt.)



alta parte am folosit-o pt melci cu scortisoara (am intins, am uns cu unt si am presurat zahar amestecat cu scortisoara, am rulat si am taiat cu ata bucati care le-am asezat cu umplutura in sus pe hartie de copt)



si una pt un cozonacel (bucata pt cozonac am impartit-o in 2, am intins cele doua bucati, pe una am pus rahat si pe una gem si nuci, le-am rulat, apoi le-am rasucit imprena, le-am pus in tava tapetata cu hartie)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete, melci si cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

24.01.2011, 11:13

bun bun

Ionutza 1

14.12.2011, 22:32

in weekend voi incerca si eu

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:51

delicioase cosulete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!