Cale

de cec in Dulciuri, 29 Dec 2010 | 9994 vizualizari

 

Reteta postata de blue jay pe culinar.ro
Le-am facut de craciun si colindatorii au fost ff incantati

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 5 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un pachetel de zahar vanilat sau esenta de vanilie    
  • Pentru pistil
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cale:

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei )


Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar


Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele .


Se ia cu lingura si se pune pe hirtia de copt (pe care eu am uns-o putin,dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa .


Daca aluatul nu se intinde singurel il mai ajutati voi putin cu lingura .Fiindca se intaresc repede la inceput bag cam 6 fursecuri in cuptor si pe masura ce mi se da mina cresc nr lor.


Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C ptr cam 5 min, sau pina marginile se bronzeaza usor.


In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula ,se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc


si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca .


Se aseaza pe o farfurie.


Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

30.12.2010, 15:45

foarte frumoase

cec 1

04.01.2011, 08:43

multumesc

babi5 1

24.08.2013, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salată de vară cu brânză de capră, portocale și petale de orhidee