Tort Belle (frumoasa si bestia)

de cec in Torturi, 22 Feb 2011 | 4394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan (multumiri LauraA)
  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • un varf sare 
  • Crema de iaurt (multumiri gloxinia)
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml smantana
  • 8 lingurite dulceata visine
  • 2 plicuri gelatina
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Belle (frumoasa si bestia):

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.


Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.


Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.

Eu am folosit pt copt un tuci si un castronel.


Dupa ce l-am nivelat, lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat. Vor aparea la suprafata cativa bulbucei.



Introducem pandispanul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci doar sa se racoreasca si sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam cu grija pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in foi.


Am amestecat iaurtul cu smantana si cu dulceata, am adaugat gelatina hidratata si topita si frisca


Tot in tuci am asamblat tortul, am pus prima felie, am insiropat si am pus o parte de crema, iar blat insiropat, alta parte de crema, blat insiropat si apoi dat la frigide pt a se intari crema. La fel am procedat si pt blatul din castronel


Am suprapus torturile. Am uns cu unt.Am facut o danteluta jos care s-a muiat de tot (ca mi-a iesit siropul din blat), apoi am bagat papusa si am imbracat


ps. imi cer scuze pt praful de pe rochita, am sesizat dupa ce am pozat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Belle (frumoasa si bestia)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cismaru_nicoleta 1

22.02.2011, 22:59

Eu oricat as incerca tot nu-mi pot da seama cum l-ai facut...mi se pare atat de dificil...cred ca ai muncit tare mult...si ti-a iesit cu adevarat SUPERB.

tanyapatap 1

23.02.2011, 11:14

adry88 1

16.06.2011, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine