Tort de post

de Simona1979 in Torturi, 1 Mar 2011 | 6808 vizualizari

 

Cand vine vorba de un tort in post, multa lume renunta la idee, crezand ca acestea doua nu sunt... compatibile, insa nu trebuie sa fie asa! Se poate manca si in timpul postului tort, si e chiar gustos.

Iata aici un tort cu blat de mere si crema de lapte (de soia) pe care l-am facut pentru socrul meu. La multi ani! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de mere:
  • 150g zahar/fructoza
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 50-100g nuci macinate
  • 4 mere rase
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema de lapte:
  • 1 l lapte de soia
  • 150 g zahar/fructoza
  • 3 linguri amidon alimentar (sau faina, daca vreti sa va iasa crema mai groasa)
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Cantitatile sunt pentru 2 foi; va recomand sa le coaceti in doua tavi, desi eu (fiindca nu am timp la discretie ;)) am vrut sa scurtez procesul si am copt totul ca un singur blat, pe care apoi l-am feliat. Va spun, insa, ca e mult mai bun si mai bine daca veti coace doua blaturi separate din aceste ingrediente! Tortul se coace mai bine si nici nu are tendinta sa se rupa...



Se pune zaharul/fructoza la caramelizat intr-o cratita. Eu am folosit fructoza si eram hotarata sa aflu daca aceasta se comporta ca si zaharul...adica daca o pot carameliza...si asa am aflat ca da! :)



Trebuie amestecat mereu cu o lingura de lemn, astfel incat zaharul/fructoza sa nu se prinda de vas.



Se adauga apa fierbinte, iar cand apa caramelizata s-a racit, se adauga merele si nuca macinata.



Apoi se toarna faina, amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie si uleiul.



Trebuie sa iasa un alut destul de gros, pe care il dati la cuptor, cu foc mediu, aproximativ o ora.



Coacerea depinde foarte mult de tipul de cuptor pe care-l aveti si de acest lucru important: daca vreti sa coaceti doua blaturi mai subtiri sau unul gros. Deci, recomandarea mea este sa faceti din cand in cand testul cu scobitoarea. Daca iese uscata, inseamna ca blatul dvs este copt si puteti sa-l scoateti...



Crema de lapte



Se toarna in cratita 3/4 din lapte, se lasa sa dea in clocot si se adauga zaharul. In restul de lapte rece, se desface amidonul/faina (turnand cate putin lapte peste faina si amestecand continuu, altfel face cocoloase!). Se toarna acest amestec in laptele clocotit si se fierbe timp de cateva minute la foc mic, amestecand mereu. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit acoperita cu folie alimentara, ca sa nu se formeze acea pelicula groasa si neplacuta la suprafata...



Pentru aroma, se poate adauga in crema simpla - cat este inca fierbinte - vanilie si se amesteca bine.



Cand toate ingredientele s-au racit, am montat tortul umplandu-l cu crema simpla cu vanilie si imbracandu-l cu cea de cacao. Se orneaza dupa preferinte si se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a-l servi. Pofta buna si post usor! :)

 

TIPS-URI

1

Eu am facut doua creme, una simpla si una cu cacao. Pentru aceasta din urma, am cumparat pur si simplu lapte de soia cu cacao, insa, daca nu gasiti asa ceva, puteti adauga dvs cacao dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Cris2711 1

28.02.2014, 01:37

La multi ani!

Bunica 1

28.02.2014, 06:59

La multi ani!

mihaelar63 1

28.02.2014, 13:20

La multi ani !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie