Tort cu crema de iaurt si ananas

de mirela0911 in Torturi, 14 Feb 2012 | 4562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • coaja de lamaie
  • 2 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1/2 praf de copt
  • Pt.crema 1:
  • 125ml smantana
  • 125ml suc din compot de ananas
  • 100g zahar pudra (sau dupa gust)
  • ananas din compot taiat bucatele mici
  • 1/2 plic gelatina
  • 200ml frisca batuta
  • Pt.crema 2:
  • 300g iaurt gras
  • 200ml frisca lichida
  • gem de mure
  • zahar dupa gust
  • 1/2 plic gelatina
  • Pt.ornat: 
  • 2 pachete piscoturi
  • ananas
  • piscoturi mici rotunde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si ananas:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare, apoi pe rand se adauga zaharul batand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna emulsia obtinuta peste albusuri. Se amesteca usor. La final se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca cu miscari lente de jos in sus. Se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se raceste.


Crema 1: Se pune pe foc sucul de ananas si zaharul si se lasa la fiert. Dupa ce s-a topit zaharul, se toarna smantana si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Ananasul taiat bucatele mici se adauga peste crema si frisca batuta tare. Se amesteca impreuna usor.


Crema 2: Iaurtul si frisca lichida se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Eu am folosit gem de mure. Am pus intr-o craticioara jumatate de borcan de gem cu 4-5 lg apa sa fiarba. L-am dat printr-o sita pt. a elimina semintele. Se toarna sosul obtinut peste amestecul de iaurt si frisca si se mixeaza bine.


Dupa ce amandoua cremele sunt gata, se adauga in fiecare gelatina pusa la hidratat si incalzita pana la lichefiere.


Asamblare tort: In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara si se aseaza blatul. Se insiropeaza cu compot de ananas. Pe margini se aseaza piscoturile. Cremele se toarna alternativ cate un polonic din fiecare in mijloc.


Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Duap ce s-au intarit cremele, se scoate inelul detasabil al formei si se transfera tortul pe un platou. Se decoreaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

mirela0911 1

16.02.2012, 21:59

Mersi Nadina!Pup!

mirela0911 1

16.02.2012, 21:59

Da Horia, a fost tare bun. Multumesc!

mirela0911 1

16.02.2012, 22:00

Multumesc alba_zori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!