Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas

de Andra_Constantinescu in Torturi, 24 Feb 2018 | 7870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 180 g faina
  • Diametru tava: 20 cm
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 190 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri faina, cu varf
  • 200 g unt
  • 250 ml frisca indulcita
  • Jeleu de kiwi:
  • 500 g fructe de kiwi curatate de coaja
  • 5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
  • Jeleu de ananas:
  • 1 conserva de ananas bucati (565 g)
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
  • Pentru decor:
  • 200 g piscoturi
  • 8-9 fructe de kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o hartie de copt intr-o forma detasabila pentru tort, apoi se unge cu ulei si se toarna aluatul in ea. Se introduce forma la cuptor pana cand blatul este copt.

Crema de vanilie:

Ouale, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se omogenizeaza. Se adauga untul taiat bucatele si se pune cratita la foc. Se mesteca in  cratita cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se toarna frisca lichida peste crema si se mixeaza.

Asamblare:

Pe un platou se pune un inel detasabil de la o forma de tort mai mare.

* Eu am insiropat blatul si piscoturile, dar a fost o mare greseala pentru ca tortul nu s-a mai tinut, abia am reusit sa tai o felie pentru prezentare, asa ca va recomand sa nu il insiropati.

Se taie blatul in trei si se aseza partea de jos pe platou. Se pun piscoturile de jur-imprejurul blatului. Se pune un strat de crema.

Se pune un plic de gelatina intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste el.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se curata fructele de kiwi de coaja, se clatesc cu apa si se maruntesc la blender, adaugand si zahar daca este cazul.

Se pune castronul cu gelatina pe baia de abur pana cand gelatina devine lichida. Aceasta se amesteca apoi cu piureul de kiwi si se toarna peste tort. Se introduce platoul cu tortul la frigider pana cand se incheaga un pic gelatina.

Apoi, peste jeleul de kiwi se pune ce-a de-a doua foaie de blat si un strat de crema.

Se pune celalalt plic de gelatina intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste el.

Se pune cratita cu apa la foc din nou.

Continutul conservei de ananas se marunteste la blender, adaugand si zahar daca este nevoie.

Se pune castronul cu gelatina pe baia de abur pana cand gelatina devine lichida. Aceasta se amesteca apoi cu piureul de ananas si se toarna peste tort. Se introduce platoul cu tortul la frigider pana cand se incheaga un pic gelatina.

Apoi, peste jeleul de ananas se pune ce-a de-a treia foaie de blat si un strat de crema.

Se orneaza tortul cu felii de kiwi.

Se lasa la frigider pana a doua zi ca sa se inchege, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sidy 1

17.06.2018, 14:08

DE _ LI - CIOS !!!

Criss 1

09.02.2020, 05:54

mihaelar63 1

09.02.2020, 14:45

Super Tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post