Cornulete cu bors

de cec in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 7020 vizualizari

 

Avand niste bors ramas m-am gandit sa fac ceva dulce si cum copiilor le plac cornuletele am cautat pe net o reteta si am dat de asta in mai multe locuri asa ca am pus mana pe treaba

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml untdelemn
  • 100 ml bors
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • Umplutura am folosit:
  • visine din dulceata,
  • nuci din dulceata (verzi)
  • coaja de pepene verde din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina;



Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul;



Se pune apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale, fiecare bucata se modeleaza in forma de minge;



Aluatul este elastic, se lucreaza usor, fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse, aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri;



La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete, care se asaza in tava neunsa, la distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute;



Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sunt foarte fragede si gustoase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:43

bunee

LUK 1

06.05.2011, 22:36

fragede si bune

cec 1

16.05.2011, 14:02

multumesc, int-adevar au fost fff bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca