Tort 8 martie

de cec in Torturi, 9 Mar 2011 | 4334 vizualizari

 

Reteta e cea de mini amandine postata de Poca (pe culi)careia ii multumesc de reteta

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 7 linguri cu faina
  • 1 lingura budinca caramel
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina ( de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
  • 1 ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 martie:

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.


dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul (eu am adaugat lingura de budinca si cacaua si am amestecat tot cu lingura, apoi faina amestecand cu lingura)

o sa va iasa un aluat mai subtire


turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt(am folosit tava rotunda cu diametrul de 28)

o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.


blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit si ne ocupam de sirop


punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute

lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema


intr-un castron punem margarina partial topita, o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba


se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem crema asta, apoi am adaugat ciocolata topita mixand iar am pus pe platou prima parte de blat , peste care am pus cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem o jumatate din crema , apoi am pus peste crema alta parte de blat si am insiropat din nou. Am pus si cealalta jumatate de crema, ultima parte de blat, am insiropat si am dat la frigider cateva ore, pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore Am scos , am uns cu unt, am imbracat cu pasta de ciocolata si ornat cu royal icing si pasta de zahar


Am mai facut si unul dreptunghilar folosind aceeasi reteta dar 1 data si jumatate inainte de a fi imbracat si ornat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cec 1

10.03.2011, 11:35

multumesc
nu aziz, nu am uitat, nu prevede reteta, deci nici eu nu am pus

mimmi 1

10.03.2011, 12:53

Super ce mai !!!

adry88 1

09.06.2011, 15:52

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel