Tortulet rapid

de Constelatialeu in Torturi, 1 Feb 2014 | 2714 vizualizari

 

E rapid pentru ca nu necesita nimic complicat si folosim chestii mai ''daunatoare'',adica prafuri ...dar cine mai garanteaza in ziua de azi ce dauneaza si ce nu...asa ca mai bine savuram o felie de tort ......

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ulei
  • crema
  • 1 plic creme ole vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 250 g zahar tos facut farin
  • 200 ml smantana La dorna 32% grasime
  • 220 ml lapte
  • visine din visinata
  • sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet rapid:

Blat:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi faina. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Albusurile se amesteca cu galbenusurile de jos in sus cu miscari incete. Dupa ce am omogenizat bine, impartim in doua compozitia, intr-o parte amestecam cu lingura de cacao.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil -18 cm diametru - apoi alternam compozitie alba cu maro, pornind din centru, apoi cu un bat de frigaruie ne jucam un pic, cum ne duce imaginatia. Se da forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie in patru.


Sirop:


Apa cu zaharul pe foc pana da in clocot, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.


Crema:


Intr-un castron punem cele doua plicuri de crema, zaharul pudra, apoi smantana si amestecam bine pana omogenizam si apoi turnam laptele si mixam pana devine o crema consistenta.


Asamblare:


Blatul taiat in patru, se aseaza pe un platou, se insiropeaza prima foaie se intinde crema, apoi se pun visine din visinata rupte in bucatele mai mici, apoi punem foaia a doua si procedam la fel ca la prima, pana ajungem sa punem ultima foaie insiropata. Crema ramasa o punem intr-un posh si ornam cum credem de cuviinta. Eu am facut si niste mici trandafirasi din pasta de zahar.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diaconta 1

01.02.2014, 22:54

ce-mi place ce ai facut Cleme frumos si sigur gustos

Criss 1

02.02.2014, 07:28

Ela68 1

02.02.2014, 15:14

sa savuram deci o feliuta de tort. L-ai facut cochet

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi