Patty

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 14.02.2014

RETETE63
PRIETENI80
Retete / Dulciuri

Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 19 Noi 2017

Pentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora. Ungem formele cu ulei sau unt. Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele...

Desert placinta cu branza dulce

In Prajituri la 19 Noi 2017

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie maruntita.Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei....

Chec Battenberg

In Prajituri la 15 Ian 2017

Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava...

Clafoutis cu prune

In Dulciuri la 9 Sep 2016

 Se spala prunele,se scot samburii si se aseaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.   Se toarna aluatul peste prunele din vas,apoi se...

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

In Dulciuri la 13 Iul 2016

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata,se inveleste in folie...

Inghetata de ciocolata alba

In Dulciuri la 30 Iun 2016

 Intr-o cratita se pun bucatatele de ciocolata alba si apoi se toarna jumatate din cantitatea de smantana.Se pune la foc mic sau baine-marie pana se topeste complet.     Cand ciocolata alba este topita se adauga si restul de smantana si se introduce la frigider pentru 3-4...

Inghetata de ciocolata fara zahar

In Dulciuri la 30 Iun 2016

 Intr-un vas de dizolva ciocolata calda Green Sugar in laptele de cocos si se amesteca pana la omogenizare.   Cand ciocolata este dizolvata se amesteca cu frisca batuta,dupa care se toarna intr-o caserola si se introduce la congelator pentru 4-5 ore.   Inghetata se amesteca...

Cocktail cu inghetata de sampanie

In Dulciuri la 26 Iun 2016

Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si albusurile batute spuma.Se amesteca bine,apoi compozitia se pune intr-o caserola si se introduce la...

Banana Split

In Dulciuri la 24 Iun 2016

Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate in jumatate pe lungime si le sotam un pic. Cand e aproape gata punem whiskey-ul si si le flambam. Le servim pe platou alaturi de inghetata de...

Duo profiterol

In Dulciuri la 24 Iun 2016

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de...

Profiterol cu crema de afine si inghetata

In Dulciuri la 18 Iun 2016

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam...

Waffles cu inghetata de afine

In Dulciuri la 18 Iun 2016

  Se mixeaza bine ouale impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina. Se ia cate o lingurita din compozitie, si se pune in presa dupa care se coc aproximativ 5 minute.  Se servesc lipite intre ele cu...

Inghetata cu cirese si biscuit

In Dulciuri la 12 Iun 2016

 Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola.      Caserola se asaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca inghetata, pentru...

Inghetata tigrata

In Dulciuri la 4 Iun 2016

 Se pune laptele la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se adauga crema de galbenusuri cu zahar si esenta de vanilie.Se amesteca pana se ingroasa,avand grija sa nu se faca omleta.    Se da deoparte,iar cand s-a racit se adauga frisca lichida batuta spuma tare.Separat se blenduiesc...

Cozonac impletit

In Dulciuri la 29 Mai 2016

Incalzim laptele intr-un  vas  peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Incalzim laptele intr-un  vas  peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar...

Tort cu Matcha si lemon curd

In Torturi la 27 Mai 2016

Prepararea blatului: De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.     Asadar,dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus,vom mixa albusurile spuma tare...

Cozonac cu nuca si cacao

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se...

Pasca cu branza dulce

In Prajituri la 3 Mai 2016

Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură....

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

In Dulciuri la 22 Apr 2016

Se pregateste maiaua:se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit în care s-a adăugat şi puţin zahăr. Se pune restul de lapte la fiert şi după ce dă în clocot se adaugă 3-4 linguri de făină, amestecând în continuu pentru a nu face...

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

In Prajituri la 10 Mar 2016

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.  Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o...

Nuci umplute cu crema de vanilie

In Prajituri la 10 Mar 2016

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.    Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se...

Tort de ciocolata cu rodii

In Torturi la 29 Ian 2016

Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le...

Macarons cu ciocolata

In Prajituri la 23 Ian 2016

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta,...

Prajitura Kotanyi

In Prajituri la 23 Ian 2016

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.Se coc la foc...

Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale

In Prajituri la 23 Ian 2016

Cuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul.    Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste...

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 23 Ian 2016

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare. Pudram mainile cu faina si incepem sa facem bilute mici de dimensiunea unei nuci mai mici. Se asaza in...

Clafoutis cu visine

In Prajituri la 4 Noi 2015

1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi. 2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa. 3.Compozitia obtinuta se toarna in...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 19.11.2017

Desert placinta cu branza dulce

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]