Profiterol cu crema de afine si inghetata

de Patty in Dulciuri, 18 Iun 2016 | 2402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru choux-uri:

  • 150 ml apa;
  • 75 ml ulei;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • sare;

Pentru topping:

  • inghetata de ciocolata;
  • inghetata de piersici;
  • crema de afine;
  • sos de ciocolata;
  • fructe pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu crema de afine si inghetata:

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam gramajoare din aluat.. Se baga la cuptor pentru 15 minute.

Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.

Se ia o cupa de inghetata si se aseaza choux-uri,cupe de inghetata de ciocolata/piersici,iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de afine si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.06.2016, 11:03

Patty 1

19.06.2016, 13:14

diaconta 1

20.06.2016, 18:57

foarte fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si blat cu unt