Duo profiterol

de gospodariu in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 415 vizualizari

 

Caldura mare,mon cher!!!

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • vanilie
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 300 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 1 ciocolata 85%grasime;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 lingurite cacao;
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 400 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 oua intregi;
  • 2 pastai de vanilie;
  • Topping:
  • sos de ciocolata;
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo profiterol:

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.



Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilia si untul.



Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit .


Inghetata de ciocolata se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,ciocolata si cacao care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.


Inghetata de vanilie se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,oua si pastaia de vanilie care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.




Asamblarea:

Se face pe farfurie 1-2 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 1-2 globuri mici de inghetata de vanilie si ciocolata. Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza sos de ciocolata.


La final se pune o umbreluta sau pai decorativ pentru design.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Duo profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mirela0911 1

24.06.2016, 13:55

Foaaaarte bun!

Rocsi 1

24.06.2016, 19:45

Mmm, deliciu!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu branza dulce si stafide