Desert floricele fragede cu gem de gutui

de anuta in Dulciuri, 18 Iun 2019 | 1497 vizualizari

 

Simplu si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
  • 225 g unt sau margarina,
  • 50 g zahar pudra,
  • un ou,
  • esenta vanilie,
  • 250 g faina,
  • 75 g amidon din porumb
  • 1 pliculet de zahar vanilat pentru umplutura;
  • 3-4 linguri de gem din gutui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert floricele fragede cu gem de gutui:

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele, ajutandu-ne de forma. La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul, decupand cu o forma mai mica.

Se asaza in tava si se coc15 minute, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte. Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem, apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat. Se pudreaza cu zahar vanilat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele fragede cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

19.06.2019, 20:07

Rocsi 1

19.06.2019, 21:03

As servi din ele in fiecare zi!

dantes 1

21.06.2019, 07:27

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata