Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

de gospodariu in Dulciuri, 13 Iul 2016 | 618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coaja de tarta:
    • 250 g faina;
    • 2-3 linguri zahar pudra;
    • 125 g unt de 82% grasime;
    • 1 galbenus;
    • 40 ml apa rece;
    • zeama de lamaie;
    Pentru mouse-ul de fructe de padure:
    • 300g fructe de padure congelate;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingură apa;
    • 5g gelatina;
    • 150ml smantana pentru frisca (35% grasime)
    Pentru jeleul de corcoduse:
    • 2 cani suc de corcoduse galbene;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 1 plic praf de budinca de vanilie;
    Pentru bezeaua de decor:
    • 1 albus;
    • 4 linguri de zahar;
    • 40 ml apa;
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse:

Pregatirea aluatului de tarta:


Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.


Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.


Cand aluatul este gata,se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute,dupa care se scoate se intinde cu sucitorul si se aseaza apoi in tava de tarta.


Cu ajutorul unei furculite se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute,dupa care se scoate pe pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.


Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit,dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.


Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa.Cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine.Bate spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.


Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca,conform instructiunilor,inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.


Pentru asamblarea tartei,vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse,dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore.


La final se decoreaza tarta cu meringue(albus de ou batut spuma cu sirop din zahar),fructe de padure,iar pentru un aspect mai wooow flambam usor bezeaua.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

14.07.2016, 13:10

Ksenya 1

14.07.2016, 18:36

Gherca Daniela 1

15.07.2016, 13:17

buna, buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu topping de ciocolata iute si scortisoara