Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia

de Catalina L in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 1183 vizualizari

 

Tinand cont ca era prima dată când am folosit crema de brânză Philadelphia,am decis să fac un mini cheesecake (am împărțit cantitățile de crema in 3).
Mi-era teamă de amestecul dulce și sărat dar mai ales de cantitatea initiala de 900 g de Philadelphia .... :))
Rezultatul a fost un deliciu, le mini imi convine la perfectiune - a fost chiar mai gustos după 48 de ore.


Inainte sa ajunga la New York in cautarea desavarsirii , cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, in Grecia Antică. Apoi in jurul, anului 1000 a ajuns in Europa de Vest, in Italia si Anglia.
Gratie imigrantilor, la sfarsitul secolului XIX, New York-ul gusta acest delicios desert.
De atunci, restaurantele americane au in meniu propria varianta de cheesecake.

 

INGREDIENTE

  • 110 g biscuiți digestivi
  • 60g unt
  • 10g zahar
  • 300g de "cremă de brânză" Philadelphia
  • 15g faina
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 80g zahar
  • 1 ou intreg
  • 80g smantana

Decor " Topping " :

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit.


Se amestecă bine. Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.

Am folosit o tava de tort de 18 cm. Se coace la 160 ° C timp de 10 minute.

Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.


Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja de lamaie si zeama, oul și în final crema. Se amestecă.


Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt.


Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.


Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace timp de 20 de minute.

Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.

Lasati-l la racit in cuptor.


Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.



Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine.

Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă.

Puneți la frigider timp de minim o ora.

Se serveste rece.


Poftă bună !!!



Reteta originala a fost pentru o forma de 23 cm. Veti gasi cantitățile corespunzătoare și instrucțiunile de gătit peblogul lui Bernard - mulțumiri lui Bernard pentru aceasta reteta ...

 

TIPS-URI

1

Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

24.03.2015, 14:31

Tare mult imi place!

Catalina L 1

24.03.2015, 16:07

mersi mirela

Bya Ralu 1

25.03.2015, 01:36

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini cheesecake