Nuci umplute cu crema de vanilie

de gospodariu in Prajituri, 10 Mar 2016 | 1970 vizualizari

 

Amintiri... amintiri! Nu exista sarbatoare in copilarie sa nu le faca mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 2 oua;
    • 13 linguri de ulei;
    • 13 linguri de lapte;
    • 100 g zahar;
    • 1 lingura esenta de vanilie;
    • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
    • 500 g faina alba;
    • un praf de sare;
    Pentru crema:
    • 500 g lapte;
    • 5 galbenusuri;
    • 100 g zahar;
    • 2-3 linguri de amidon
    • 1 pastaie de vanilie;
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.


Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.


Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.


Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.


Crema de vanilie:se amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul si zaharul,apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine crema.


Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.03.2016, 19:31

Sunt atat de grozave!

mirela0911 1

12.03.2016, 16:53

Tare bune sunt!

gospodariu 1

12.03.2016, 21:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta capsunata