Tarta cu piersici si smantana

de La Ancuta in Prajituri, 1 Iun 2012 | 3489 vizualizari

 

Stiti deja cat de mult imi plac tartele, fie dulci sau sarate. De aceasta data am ales o tarta dulce si aromata cu un aluat fraged minunat. La noi a disparut cat ai clipi. V-o recomand cu mare drag mai ales ca poate fi facuta si cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 195 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 115 g unt moale
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 4-5 piersici proaspete (dar merg si din compot)
  • 3 galbenusuri
  • 155 g zahar
  • 165 g smantana
  • 35 g faina
  • Pentru glazura:
  • 150 g marmelada de piersici
  • 1 lingura suc de piersici sau de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si smantana:

Incepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana.


Ungem o tava rotunda cu putin unt si intindem aluatul in tava, cu mana. Avem grija sa ridicam aluatul si pe marginea tavii.


Dam tava deoparte si pregatim umplutura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul iar apoi adaugam smantana. La final adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza si nu mai avem cocoloase. Peste aluatul din tava asezam piersicile taiate felii. Turnam apoi umplutura.


Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, putem acoperi tava in ultimele 10 minute, cu o folie de aluminiu.


Pentru glazura amestecam bine gemul cu sucul de lamie si apoi ungem tarta fierbinte.


Lasam tarta sa se raceasca complet, inainte de a o portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

iri_iri 1

01.06.2012, 23:03

ma servesc ca tare imi place

Bya Ralu 1

07.06.2012, 16:50

excelenta!

Alinutza80 1

14.06.2012, 20:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici