Prajitura cu nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 26 Aug 2012 | 19001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru nucile caramelizate:
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g zahar
  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate:

Nuci caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului se adauga miezul de nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel.

Rasturnam repede pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat, amestecam intr-un castron faina cu praful de copt, nuca macinata si ciocolata rasa. Incorpram amestecul in spuma de bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele rece, cate putin, amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fierbem compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda de fundul vasului si nu se da in clocot.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana la omogenizare. Lasam la racit. Intre timp mai amestecam de cateva ori, sa nu prinda crusta si aromam cu vanilie, dupa gust.

Blatul racit, de pe care am desprins usor hartia de copt, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi. Acoperim prajitura cu nucile caramelizate si dam la frigider pana se intareste crema si foile se inmoaie.

Se portioneaza dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Patricia Iordache 1

09.03.2013, 17:44

La favorite cu ea!

Miha 1

09.03.2013, 18:03

Alexandra Elena 1

01.04.2013, 16:12

yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,prune si bezea