jolygina

1

Bucataras
incepator

jud olt

Bucataras din 16.02.2010

RETETE214
PRIETENI200
Retete

Gem de pepene galben si rosu

In Dulceata / Gem la 28 Aug 2011

Curatam pepenii si ii  taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de portocala care a fost data pe razatoare  lasam sa fiarba bine ,bine la foc mic pana scade cam...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 26 Aug 2011

Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi  Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de...

Salata de ardei copti

In Salate la 23 Aug 2011

Punem ardeii sa-i coacem pe o tabla, dupa care ii curatam (ca sa-i curatam mai repede dupa ce i-am copt ii punem intr-un castron cu apa rece si ii curatam imediat se desprinde coaja foarte frumos) Ii desprindem de pe cotorul lor si ii spalam bin,  pentru a indeparta toate semintele de pe...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 21 Aug 2011

Spalam bine afinele si punem zaharul peste ele ,dupa care le lasam vreo 4-5 ore la macerat. Cand au trecut orele punem pe foc gemul, iar cand a inceput sa fiarba adaugam zeama si coaja de lamaie. Mai punem si zaharul vaniliat si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Scoatem pe o...

Bulgari de conopida

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Bulgari de conopida Punem conopida la fiert cu putina sare si laptele. Oo lasam sa fiarba pana intra unghia in ea ,nu sa se sfarame. Cand este gata o scoatem si o scurgem si o despartim in buchetele mai mici  Batem oul ca pentru omleta ,adaugam sare si fiecare buchetel de...

Tort cu iaurt si piersici

In Torturi la 12 Aug 2011

Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt  Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in...

Prajitura cu cacao si frisca

In Prajituri la 12 Aug 2011

Preparare prajitura cu cacao si frisca Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare ,cand albusurile sunt gata adaugam treptat zaharul ,galbenusurile si uleiul. La sfarsit adaugam faina,cacaoa si praful de copt amestecate in prealabil  Punem prajitura la...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Curatam cartofi si ii taiem rondele ,ii spalam si ii condimentam cu delicatul. Radem branza si cascavalul iar samantana o amestecam cu ouale. Cand sunt toate pregatite ungem un vas de yena cu margarina si asezam un strat de cartofi dupa care un strat de branza apoi iar un strat de cartofi...

Peste la cuptor

In Pastrav la 20 Iul 2011

Taiem pestele pe lung in doua, dupa care il condimentam cu sare, piper. Asezam pe o folie de aluminiu o parte din el si asezam o rondea de rosie, o rondea de lamaie, pe toata suprafata pestelui. Peste el mai asezam si frunze de patrunjel. Asezam si cealata bucata de peste peste randul de rosii si...

Tort cu capsuni

In Torturi la 20 Iul 2011

Blatul de biscuiti Sfaramam biscuiti cu sucitorul sau putem sa-i bagam in blender, dupa care tocam rahatul cubulete mici si il topim cu untul pe foc. Cand s-a topit untul si rahatul  punem cacaoa si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si turnam toata compozitia lichida peste biscuiti....

Covrigei cu seminte de in

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2011

Amestecam drojdia cu zaharul si sarea, adaugam ouale, smantana, dupa care punem faina in ploaie si amestecam pana se face o coca consistenta ca la paine O framantam bine si intindem foi de 3-4 cm dupa care le taiem cu forma de covrigei Cand sunt gata ii ungem cu oul batut si punem semintele...

Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi

In Mancaruri cu carne la 24 Mai 2011

Crestam pulpitele de ied bine dupa care le lasam in vin cam 1-2 ore (sa le acopere vinul). Le scoatem din vin, le condimentam cu piper, condimente, rozmarin, cimbru dupa care le asezam in tava cu jumatate din vinul in care au stat Pregatim si cartofii, ii spalam bine si le lasam coaja foarte...

Tweety din budinca

In Dulciuri la 21 Mai 2011

Punem sa fiarba 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul. Intr-o cana amestecam praful de budinca cu laptele ramas Cand laptele a inceput sa clocoteasca adaugam si praful de budinca care a fost preparat , amestecam bine pentru a nu se prinde, timp de un minut Umezim putin forma de silicon...

Ciorbita cu perisoare de curcan

In Ciorbe la 20 Mai 2011

Curatam legumele si le tocam marunt ,dupa care le punem sa fiarba in oala Dupa circa 30 -45 de minute cand sunt aproape fierte pregatim carnea de curcan in felul urmator: adaugam peste ea 2 linguri de orez, o jumatate de ceapa, putin delicat si piper. Le amestecam bine, iar la sfarsit adaugam...

Strudel cu mere si budinca de vanilie

In Prajituri la 14 Apr 2011

Foaia Dizolavam drojdia in apa ,dupa care adaugam sarea si treptat uleiul, dupa ce s-a amestecat adaugam faina in ploaie ca sa obtinem o coca ca la paine. Dupa ce am terminat de framantat ne apucam sa pregatim umplutura Mai intai facem budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam...

Paine cu masline

In Piine la 3 Apr 2011

Punem apa calduta cu sarea ,zaharul si drojdia si amestecam bine pana se topesc ingredientele in apa ,dupa care incepem sa turnam faina in ploaie putin cate putin amestecand incontinuu . Cand toata faina a fost pusa si a s-a format coca adaugam treptat cate o lingura de ulei si framantam bine...

Urzici cu usturoi

In Mancaruri de post la 23 Mar 2011

Curatam urzicile (procurate de la tara, saru-mana unchiule ca mi le-ai cules, fac cinste) de codite si le oparim cu apa clocotita cand am terminat de curatat le punem la fiert la foc moderat ,sunt gata cand putem sa le taiem usor le scurgem usor si le bagam in blender, iar in zeama ramasa...

Bugs Bunny de caramel

In Prajituri la 23 Mar 2011

Punem laptele la fiert pastrand 100ml pentru a putea amesteca praful de budinca adaugam in laptele care a fost pus la fiert zaharul brun si cand a inceput sa fiarba adaugam pasta de budinca si amestecam incontinuu pana incepe sa se ingroasa cam 5 minute de la fierbere udam putin forma de...

Chec cu ciocolata si stafide

In Prajituri la 23 Mar 2011

Separam albusurile si le batem spuma ,cand sunt gata se adauga treptat zaharul ,apoi galbenusurile pe rand ,uleiul iar la sfarsit laptele Amestecam bine ingredientele solide :faina,praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie si le incorporam usor in compozitia de oua Cand totul este...

Tort cu rodii

In Torturi la 10 Mar 2011

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma,  dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine...

Cartofi cu carne de porc si copanele la cuptor

In Mancaruri cu carne la 9 Mar 2011

Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii condimentam cu delicat ,copanele le crestam si le condimentam si pe ele, iar cu muschiul de porc procedam exact la fel il taiem si il condimentam Amestecam bine ingredientele unele cu celelalte dupa care le punem in punga pentru cuptor ,o legam la...

Spaghete milaneze

In Spaghete la 25 Feb 2011

Punem la fert intr-o oala apa la fiert cu uleiul de masline si o lingurita de sare ,cand a inceput sa clocoteasca punem pastele si le lasam sa fiarba cam 30 min sau cat scrie pe ambalajul lor se scot pastele se clatesc cu apa rece ne apucam sa pregatim carnatii taiati rondele ,ciupercutele...

Suc pentru copii

In Cocktail la 24 Feb 2011

Curatam portocalele de coaja ,sfecla ,morcovi si lamaia le taiem cubulete si le bagam la storcatorul de fructe

Chftelute de Dragobete

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Dam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam prin susan si le dam forma de inimioara Asezam in tava hartie de copt punem chftelutele care au...

Tort inimioara

In Torturi la 6 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat , Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt. Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min...

Clatite cu nuci si miere

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Punem intr-un castron galbenusurile si le amestecam cu sarea,romul ,laptele ,le batem bine pana se omogenizea dupa care adaugam faina treptat cand toata faina s-a incorporat adaugam albusurile care au fost batute inainte spuma le incorporam cu o spatula de sus in jos usor Umplutura:...

Pizza din felii de paine

In Pizza la 5 Feb 2011

Se taie painea felii, dupa care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim feliile de paine cu cele 100 ml lapte, punem  un strat subtire de ketchup peste feliile de paine stropite cu lapte, dupa care asezam sunca taiata cubulete. Adaugam ciupercutele si ele taiate, iar la...

Ciorbita de manzat acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 24 Ian 2011

Spalam bine carnita si o taiem cubulete. O punem la fiert si o lasam sa dea in clocot pana iese toata spuma. Curatam legumele le taiem cubulete si cand nu mai scoate spuma carnea adaugam legumele si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele s-au fiert adaugam sucul de rosii, zeama de varza si...

Orez cu inimi de pui si legume

In Pui la 24 Ian 2011

Curatam inimile de pui dupa care le punem la fiert 10 minute, pana dau in clocot. Le mai spalam  odata de spuma care a iesit din ele si le punem impreuna cu ardeii taiati fasii, morcovul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete la inabusit timp de 10 min, dupa care punem apa peste ele pana...

Afisate 91 - 120 din 214 retete    

Postari recente

publicat la 25.05.2016

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

publicat la 25.05.2016

Sandwich pentru party

publicat la 03.05.2016

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]