Brownies cu zmeură şi cremă de mentă

de diaconta in Prajituri, 27 Mar 2013 | 11066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 200g zahar brun
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cafea ness
  • ½ plic praf de copt
  • 50 ml lichior cherry
  • Zmeura
  • Sare
  • Pentru cremă:
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida(Hulala)
  • 250 g crema Mascarpone
  • 10 g gelatina
  • 150 ml sirop de menta
  • 150 ml frisca
  • Cateva picaturi colorant verde (optional)
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 lingura miere de albine
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu zmeură şi cremă de mentă:

Am pregatit mai întâi blatul.

Untul,zaharul,cacaoa,laptele si cele doua linguri de cafea,le-am pus pe baie de aburi pâna s-au topit si s-au omogenizat.

Am lasat sa se raceasca,am pus lichiorul.

Am separat galbenusurile de albusuri.

Am pus galbenusurile pe rând în amestecul ciocolatos,încorporându-l bine pe fiecare.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o în amestecul preparat.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am încoporat usor în compozitie cu o paleta.

Am pus amestecul într-o tava în care am pus hârtie de copt ,am pus deasupra zmeura si am dat la cuptor pentru 35-40 de minute.

Am folosit o tava de 35x22 cm,daca  doriti un blat mai subtire puteti folosi o tava mai mare.

Am preparat apoi crema.

Ciocolata alba am pus-o impreuna cu 150 ml frisca pe baie de aburi si am topit-o.

Am racit amestecul si l-am lasat la frigider cam 2 ore, dupa care l-am mixat pâna a devenit o crema.

Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am mixat restul de 150 ml frisca.

Am mixat crema Mascarpone,am amestecat-o cu crema de ciocolata.

Am încalzit siropul de menta.Am încalzit gelatina la microunde(sa nu o fierbeti!!!) si am pus-o peste siropul caldut.

Am lasat sa se racoreasca,apoi am pus cate o lingura de sirop peste crema,mixand continuu.

La final am pus si frisca în crema,amestecând cu o paleta.

Am pus crema peste blatul racit si am mai lasat la frigider jumatate de ora.

Am pastrat putina crema pentru moaţele de deasupra.

Dupa acest timp,am taiat prajitura cuburi,apoi am pregatit glazura.

Am topit ciocolata rupta bucati cu frisca si mierea pe baie de aburi.

Am pus glazura peste cuburi ( a fost cam putina) si am ornat cu restul de crema.

Am mai lasat putin la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu zmeură şi cremă de mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

CulinaryRainbow 1

19.12.2013, 10:56

Și nu mă mai uit la rețetele tale că nu mai apuc Anul Nou!

diaconta 1

19.12.2013, 10:59

Rita )))))))))

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:56

minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!