Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

de Gicuta69 in Prajituri, 17 Sep 2015 | 27945 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat, ieftina si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)
  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Budinca :
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
  • Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata (preparata)
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca:

Umplutura: Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 cm) tapetata cu hartie de copt. Le intindem si le presam bine cu lingura.


Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul, pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece. Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri. Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.


Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 de grade), pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.


Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic. Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert, la foc mic 1-2 minute, amestecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei. Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra, ca sa nu se formeze crusta. Cand s-a racit, cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta. Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze, dupa care o adaugam in toata crema .


Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta, apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider, apoi o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Gicuta69 1

17.09.2015, 21:42

Cristina

DIANA B 1

18.09.2015, 10:07

Gicuta69 1

18.09.2015, 10:27

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Egipteana