Tort teren de fotbal

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 4 Iul 2010 | 5297 vizualizari

 

am facut acest tort pt printisorul meu scump, care pe 11 face 1 anisor, insa stazi i-am taiat motul, iar maine implinim si noi 2 anisori de la casatorie :)
a iesit el cam stramb insa l-am facut in mare graba si parca nimic nu-mi mai iesea....dar pana la urma s-a mancat aproape tot, mai am si pentru voi stati linistite. :*

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

pt crema:

  • 2 plicuri puding de zmeura
  • 1 l frisca lichida
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 l lapte
  • zmeura
  • piersici

pt decor:

  • nuca de cocos
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort teren de fotbal:

Pregatim blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Intre timp pregtim crema astfel:


Preparam puding-ul conform instructiunilor de pe pachet, lasam sa se racoreasca, dupa care turnam in fir subtire gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece, apoi am incalzit-o la baine-marine pana s-au dizolvat toate cristalele, dupa care incorporam frisca batuta ( insa nu chiar toata, pastram si pt decor) si piersicile taiate cubulete, omegenizam bine compozitia si dam la rece, insa nu o lasam foarte mult, ci doar cat sa se intareasca putin, apoi tapetam o tava mai inalta cu folie alimentara, punem crema, peste care punem blatul insiropat, strangem bine folia si dam la rece cateva ore.


Cu ajutorul unui platou rasturnam tortul dintr-o singura miscare, peste crema punem zmeura, apoi un strat generos de frisca.


Peste frisca am pus nuca de cocos verde, portile le-am facut cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de fotbal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Corinuta 1

11.07.2010, 12:36

LA MULTI ANI Andutu!

Bucataras 1

11.07.2010, 19:46

La multi ani! Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!

Dana Cristea - pusikmea 1

18.07.2010, 22:04

roberta, rivka, sidy, medi, rocsi, corina, bucataras, va multumesc din suflet pentru urari, v-am simtit lipsa tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan