Tort teren de fotbal

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 4 Iul 2010 | 8850 vizualizari

 

am facut acest tort pt printisorul meu scump, care pe 11 face 1 anisor, insa stazi i-am taiat motul, iar maine implinim si noi 2 anisori de la casatorie :)
a iesit el cam stramb insa l-am facut in mare graba si parca nimic nu-mi mai iesea....dar pana la urma s-a mancat aproape tot, mai am si pentru voi stati linistite. :*

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt

pt crema:

  • 2 plicuri puding de zmeura
  • 1 l frisca lichida
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 l lapte
  • zmeura
  • piersici

pt decor:

  • nuca de cocos
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort teren de fotbal:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Intre timp pregtim crema astfel:

Preparam puding-ul conform instructiunilor de pe pachet, lasam sa se racoreasca, dupa care turnam in fir subtire gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece, apoi am incalzit-o la baine-marine pana s-au dizolvat toate cristalele, dupa care incorporam frisca batuta ( insa nu chiar toata, pastram si pt decor) si piersicile taiate cubulete, omegenizam bine compozitia si dam la rece, insa nu o lasam foarte mult, ci doar cat sa se intareasca putin, apoi tapetam o tava mai inalta cu folie alimentara, punem crema, peste care punem blatul insiropat, strangem bine folia si dam la rece cateva ore.

Cu ajutorul unui platou rasturnam tortul dintr-o singura miscare, peste crema punem zmeura, apoi un strat generos de frisca.

Peste frisca am pus nuca de cocos verde, portile le-am facut cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de fotbal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Corinuta 1

11.07.2010, 12:36

LA MULTI ANI Andutu!

Bucataras 1

11.07.2010, 19:46

La multi ani! Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!

Dana Cristea - pusikmea 1

18.07.2010, 22:04

roberta, rivka, sidy, medi, rocsi, corina, bucataras, va multumesc din suflet pentru urari, v-am simtit lipsa tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata