Tort Frozen

de T I M E A in Torturi, 28 Sep 2015 | 3706 vizualizari

 

Desi fac foarte rar torturi la comanda, m-am incumetat sa fac unei fetite dragalase un tort cu tematica Frozen. Nu a fost cel mai reusit tort din punct de vedere estetic insa a fost pe placul sarbatoritei si cred ca gustul a compensat alte lipsuri.

Si pentru ca m-am gandit ca as putea sa fiu de ajutor altor mamici care doresc sa faca chiar ele tortul pentru fetitele lor, o sa va zic exact cum am facut acest tort.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cele doua blaturi pregatim totul impreuna folosind un bol mare si impartim in cele doua tavi: o tava rotunda de 24 de cm si o tava dreptunghiulara de aprox 25/35 cm
  • 12 oua
  • 20 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 18 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri cacao instant Nesquik
  • un plic si jumatate praf de copt
  • un varf de sare
  • Pentru sirop
  • sucul de la doua portocale
  • 100 ml apa
  • Jeleu de portocale
  • sucul de la 3 portocale
  • 3 linguri zahar
  • 5 lingurite amidon + 3-4 linguri apa
  • Mousse de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida neindulcita (Pilos Lidl) / smantana pt frisca
  • 9 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata de lapte
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • Extra:
  • 2 pachete de biscuiti simpli
  • 1 cana cacao cu lapte (lapte + Nesquik)
  • Pentru ornat tortul:
  • 700 ml frisca indulcita
  • daca vreti sa combinati cu albastru e necesar un pic de colorant albastru (colorant Dr. Oetker am folosit eu)
  • martipan Dr. Oetker pentru stelute
  • 100 gr ciocolata alba pentru ornamentele de jur imprejurul blatului dreptunghiular
  • bombonele diverse si floricele albe/albastre
  • vafa imprimata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Frozen:

Pregatire blaturi


Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia in cele doua tavi tapetate cu hartie de copt si bagam tavile pe rand la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute (nu se intampla nimic daca o tava sta si asteapta pana e gata prima). Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.


Blaturile le scoatem pe platouri si le lasam sa se raceasca.


Cat timp se coc blaturile pregatim crema de ciocolata:


Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa. Separat mixam 400 ml frisca indulcita si adaugam apoi treptat crema de ciocolata peste frisca mixand la treapta cea mai mica sau amestecand cu un tel.


Pentru jeleul de portocale: stoarcem portocalele cu un storcator de citrice, iar sucul obtinut il punem intr-un vas, adaugam zaharul si punem vasul pe foc lasand sa fiarba. Amidonul il amestecam intr-un bol cu 3-4 linguri de apa rece, adaugam 2-3 linguri din sucul fierbinte dupa care turnam inapoi in vas amestecand pana se ingroasa si devine transparent.


Pregatim si triunghiurile de ciocolata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi apoi o intindem pe o hartie de copt si cu varful unui cutit trasam triunghiurile (pentru a le separa). Dam foaia de copt la frigider pana in momentul in care ornam tortul.


Asamblare:



  • taiem fiecare blat in doua

  • insiropam pe rand atat blatul dreptunghiular cat si cel rotund

  • ungem ambele blaturi cu jeleul de portocale

  • peste stratul de jeleu asezam biscuitii inmuiati in cacaua cu lapte

  • urmeaza apoi cate un strat generos de crema de ciocolata pe ambele blaturi

  • asezam peste crema de ciocolata cea de a doua foaie de blat atat pentru partea rotunda cat si dreptunghiulara si insiropam si partea de sus cu siropul de portocala

  • imbracam baza dreptunghiulara in frisca si asezam in mijloc, tortul rotund (eu am pus cateva betigase insa nu era necesar pentru ca sunt sigura ca tinea oricum greutatea tortului de deasupra).

  • ornam si partea rotunda cu frisca si dam tortul la frigider aproximativ o ora pentru a se intari cat de cat (si mai mult daca aveti timpul necesar)

  • scoatem din frigider si ornam cu ciocolata intarita si cu stelute de martipan si cu alte bombonele si floricele albe si albastre in ton cu tema noastra


Tortul a fost tinut pana a doua zi dimineata in frigider si abia cu cateva ore inainte de a-l inmana destinatarilor am pus vafa cu imagine ( cam 3 ore). Sper ca aceasta reteta o sa va fie de ajutor si daca aveti intrebari, le puteti lasa la comentarii si am sa va raspund cat pot de repede.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frozen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Valclaudia 1

01.10.2015, 06:23

extraordinar, parca-i opera de arta! Bravo Timi!

T I M E A 1

01.10.2015, 19:04

multumesc frumos

RuxyRux 1

05.10.2015, 23:29

Wow! Extraordinar! Cata munca...ai mult talent Tim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Tort Frozen