Tort Frozen

de Camelya in Torturi, 16 Aug 2016 | 1355 vizualizari

 

Anul acesta am primit minunata sarcina de a pregati un tort minunat pentru aniversarea frumoasei mele nepoate. Am facut un tort cu 2 blaturi (vanilie si cacao), mousse de ciocolata alba, mousse de ciocolata cu lapte,un sos de capsuni si o crema de lapte. Am ales sa imbrac tortul in martipan si sa il decorez cu flori comestibile si o vafa din zahar cu Anna si Elsa. Pentru acest minunat tort m-am insipirat de la Jamila si Violeta. Din pacate nu am reusit sa fac poze multe pe durata prepararii.Am vrut sa nu gresesc ceva din neatentie si am decis sa ma concentrez doar asupra prepararii tortului. Tortul a avut 4 kg. Mi-a iesit un tort minunat!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao:
  • 6 oua
  • 170 g faina
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml apa rece
  • 40 g unt
  • 5 g gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml apa rece
  • 40 g unt
  • 5 g gelatina
  • Sos de capsuni:
  • 400-500 g capsuni congelate
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • Crema de lapte:
  • 1 litru lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 linguri zahar
  • 100 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Pentru decor:
  • pasta de zahar
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • flori comestibile
  • vafa de zahar Anna si Elsa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Frozen:

Blat cacao:


Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam cate 2 linguri de faina si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda. Turnam compozitia si o lasam aproximativ 40 de minute la 170 grade C. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa fim siguri ca este copt.


Blat vanilie:


Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie. Intr-un bol amestecam faina cu cacao si o cernem o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina cu cacao si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul de faina cu cacao. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda. Turnam compozitia si o lasam aproximativ 40 de minute la 170 grade C. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa fim siguri ca este copt.


Mousse de ciocolata cu lapte:


Punem cele 5 g de gelatina intr-un bol iar peste ea adaugam apa rece. Amestecam putin si o lasam sa se hidrateze (sa se umfle). Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca. Dupa ce am mixat frisca trebuie sa o incorporam in ciocolata. Adaugam cate 2 linguri si amestecam usor. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata frisca.


Taiem blatul de vanilie in 2 sectiuni. Punem prima sectiune in forma in care am copt blatul. Insiropam bine. Adaugam mousse-ul de ciocolata cu lapte peste blat. Nivelam usor iar apoi punem tava in congelator pentru 20 de minute.


Mousse de ciocolata alba:


Punem cele 5 g de gelatina intr-un bol iar peste ea adaugam apa rece. Amestecam putin si o lasam sa se hidrateze (sa se umfle). Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Cand ciocolata a ajuns aproape de temperatura camerei, mixam smantana pentru frisca. Dupa ce am mixat frisca trebuie sa o incorporam in ciocolata. Adaugam cate 2 linguri si amestecam usor. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata frisca.


Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Scoatem tava din congelator si adaugam peste mousse-ul de ciocolata cu lapte o sectiune din blatul de cacao. insiropam bine. Adaugam mousse-ul de ciocolata alba. Nivelam usor si apoi punem din nou tava in congelator pentru 20 de minute.


Intre timp pregatim sosul de capsuni.


Punem capsunele impreuna cu zaharul si apa intr-o craticioara mica. Lasam la foc mic pana scad si se transforma intr-un sos.


Crema de lapte:


Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata alba rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert, trebuie sa adaugam amidonul si sa amestecam continuu pana se ingroasa la fel ca o budinca. Lasam sa se raceasca. Cand s-a racit trebuie sa incorporam compozitia in crema de unt.


Scoatem tava din congelator si adaugam sectiunea a doua din blatul de vanilie. Insiropam bine. Adaugam peste blat sosul de capsuni si nivelam bine. Peste sosul de capsuni punem crema de lapte. Nivelam cu grija. Insiropam putin si ultima sectiune din blatul de cacao, si il punem peste crema de lapte. Partea de sus o invelim in folie de prospetime si lasam tortul la frigider pana a doua zi.


Decor:


Mixez untul cu zaharul pudra. Imbrac tortul in crema de unt si il las la frigider pana se intareste. Trebuie sa imbracam tortul in crema de unt pentru ca pasta de zahar sa nu se topeasca. Dupa ce s-a intarit trebuie sa il imbracam in pasta de zahar. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Punem pasta peste tort si o aranjam cu grija. Am intins putina crema de unt pe spatele vafei de zahar si am lipit-o peste pasta de zahar. ATENTIE: Vafa de zahar nu trebuie sa intra in contact cu crema sau cu blatul insiropat deoarece se topeste. Am decorat si cu flori comestibile. Este un tort care necesita rabdare si atentie dar merita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frozen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Camelya 1

19.08.2016, 10:31

Multumesc!

Corinuta 1

07.09.2016, 17:13

Foarte frumos tortul Cami!

Camelya 1

07.09.2016, 18:22

Multumesc Corinuta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Frozen