lira

1

Bucataras
incepator

Cluj

Bucataras din 10.07.2010

RETETE66
PRIETENI5
Retete

Musaca de dovlecei

In Porc la 16 Mai 2011

Dovlecei se dau pe razatoare, se presara putina sare si se lasa jumatate de ora ca sa lase surplusul de apa, dupa care se scurg. Se pune intr-o tigaie ceva mai mare ceapa si ardeiul la calit, iar dupa ce se inmoaie se aduga dovlecelul scurs de apa Condimentam cu piper si boia, sare nu a mai...

Tarta cu rubarba si mere

In Prajituri la 8 Mai 2011

Rubarba se curata de partea atoasa si se taie rondele subtiri. Se pune rubarba la foc cu zaharul si apa, dupa care curatam merele si le adaugam peste. Lasam compozitia la foc pana scade si incepe sa se lege ca o dulceata. Tragem la o parte, lasam sa se raceasca si ne apucam de baza de...

Madlene

In Prajituri la 8 Mai 2011

Zaharul se amesteca intr-un vas cu vanilia si untul la tempeatura camerei. Ouale se separa, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, dupa care adaugam esenta de rom Se inglobeaza faina putin cate putin, si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Albusurile se bat spuma...

Sufleu de conopida

In Mancaruri de legume la 8 Mai 2011

Conopida se spala, se desprinde in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Ouale se bat impreuna cu faina, se condimenteaza, dupa care adaugam smantana si patrunjelul. Daca vi se pare ca nu este suficient de fluida compozitia, mai puteti adauga cateva linguri de lapte. Dupa ce...

Pasta de telemea

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Telemeaua se da pe razatoare, dupa care razuim ouale fierte. Punem telemeaua si ouale intr-un bol, adaugam maioneza si condimentam cu sare, piper. Si .... Voila.... gata e pasta noastra de telemea. Reteta merge perfect mai ales ca acum vine vremea cand incepem sa gasim telemea pe la tarani...

Coji de portocale confiate

In Dulciuri la 8 Mai 2011

Eu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se fierb in 3 ape. Cand apa incepe sa fiarba, se scurge apa si se pun din nou la fiert. Se repeta...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Ouale se bat ca pentru omleta, dupa care se adauga telemeaua rasa, cubuletele de parizer, faina, piperul si smantana. O tava de cozonac de tapeteaza cu hartie de copt, se pune jumatate compozitia, dupa care adaugam jumatatile de oua fierte si cuburile de gogosar. Se adauga compozitia ramasa...

Pernute picante cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa la racit dupa care se dau pe razatoare, alaturi de cascaval si de untul rece. Adaugam cele 2 oua, condimentam, dupa care amestecam. Cand s-a omogenizat toata compozitia aaugam faina putin cate putin. Laura zice ca se pune 375g de faina....

Salata de ceapa cu ardei capia

In Muraturi la 8 Mai 2011

Ardeii capia se taie fasii, iar ceapa se taie pestisori (julien). Intr-o oala se pune apa, otetul, sarea, zaharul, piperul, dafinul si ardeii iuti rondele, dupa care adaugam ceapa si ardeii si punem la foc. Compozitiaa se fierbe pe foc pana se inmoaie. Salata se pune fierbinte in...

Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2010

Stafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. Se adauga stafidele cu romul. Merele impreuna cu stafidele se...

Salata asortata de iarna

In Muraturi la 20 Sep 2010

Toate legumele se spala, se taie fideluta sau cum vreti voi , se sareaza si se lasa sa stea 15-20 minute. Intr-o oala punem otetul pe foc, adaugm mierea si piperul boabe. Lasam ca clocoteasca 2-3 minute si adaugam telina verde (daca avem). Legumele taiate se pun in borcane, zeama care a...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 20 Sep 2010

Laptele se pune intr-o oala la fiert. Albusurile se bat spuma tare. Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte. Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5...

Gogosari murati la rece

In Muraturi la 20 Sep 2010

Gogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora. Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fund. Dupa o ora se adauga piperul, otetul si hreanul dat prin masina de carne + diferenta de 3...

Gogosari cu gogonele

In Muraturi la 20 Sep 2010

Legumele se taie feliute si se pun toate intr-un vas mai mare. Se adauga otetul, sarea, zaharul si salicilul si se lasa pana a doua zi amestecand din cand in cand. Se pun in borcane si se pot depozita in camara.

Cum se face sucul de rosii

In Conserve la 20 Sep 2010

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul de umeda. Sucul obtinut se pune la foc intr-o oala, peste care adaugam sarea, zaharul si...

Ardei copti la borcan

In Conserve la 20 Sep 2010

Ardeii se prajesc in ulei mult( ca si cartofii pai), dupa care se decojesc. Prajiti in acest fel, toata povestea se desfasoara mult mai repde decat daca ar fi prajiti pe plita. Ardeii se curata, eu le-am indepartat si cotorul, dupa care se sareaza si se lasa la scurs. Intr-o oala pregatim...

Tagliatelle aglio, olio & peperoncino

In Paste la 20 Sep 2010

Cateii de usturoi se taie feliute, iar chilli se marunteste. Pastele se pun la fiert. Usturoiul si chilli se pun intr-o tigaie si se rumenesc, pana cand usturoiul e putin auriu. Nu il lasati mai mult pentru ca se amareste. Pastele scurse si pun intr-un castron si se amesteca cu usturoiul si...

Paste de casa

In Paste la 20 Sep 2010

Procedeul e acelasi ca si la Taiteii de casa cu spanac . Se pun toate intr-un bol, se amesteca pana devine un aluat omogen. Chestia cu gramajul la faina e oarecum relativa. Puneti faina pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa...

Paste de casa cu spanac

In Paste la 20 Sep 2010

Punem toate ingredientele intr-un bol, la inceput amestecam cu furculita, iar cand incepe sa capete consistenta, punem aluatul pe o planseta si in framantam cu mana. Chestia cu gramajul de faina e destul de relativa, puneti atata faina pana obtineti un aluat usor elastic si nelipicios. Daca...

Muratura picanta cu morcovi

In Muraturi la 20 Sep 2010

Legumele se curata, la ardeii iuti se taie coditele. Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeii grasi se taie cubulete, ardeii iuti rondele. Ceapa eu am dat-o prin masina de tocat carne, cine are chef si destule lacrimi poate sa o taie marunt. Amestecam toate legumele...

Muffins cu ananas

In Prajituri la 20 Sep 2010

Ananasul se taie fasii, dupa care trecem la prepararea aluatului. Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 20 Sep 2010

Coditele la ardei se taie, dupa care acestia se pun in borcane spalate. Este de preferabil sa indesati cat mai multi ardei ca sa nu puneti foarte mult otet. In fiecare borcan se pune o lingurita de sare si una de zahar, dupa care se adauga otet pana acoperim ardeii. Otetul nu trebuie diluat...

Gogosi New Orleans

In Dulciuri la 20 Sep 2010

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos. Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca bine. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si se adauga treptat peste galbenusuri,...

Paine africana

In Piine la 20 Sep 2010

Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate. Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine. Recomand in prima faza sa adaugati doar jumatate din apa, cu drojdia dizolvata, mixati si treptat adaugati apa, pana cand...

Dip cu sunca si rosii

In Sosuri la 9 Aug 2010

Kaizerul se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie fara ulei pana devine crocant, dupa care se pune pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime. Rosiile se taie in 4, se indeparteaza semintele, dupa care se taie cuburi. Maioneza se amesteca cu smantana, se condimenteaza, dupa care...

Prajitura cremoasa cu blat de cocos

In Prajituri la 8 Aug 2010

Pentru blat   batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la...

Pernite cu 3 feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Sare nu a mai fost nevoie sa pun pentru ca a fost destul de sarata telemeaua si branza feta. Aluatul il lasam la decongelat la temperatura camerei in jur de 1 ora - 1 ora jumate. Pentru umplutura amestecam branzeturile, cu oul si busuiocul pana se omogenizeaza. Cu o rola de taiat pizza...

Pui fript cu chat masala

In Pui la 4 Aug 2010

Pentru marinata, ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoare, dupa care o amestecam cu uleiul, sosul barbecue, sucul de lamaie, boia, mustar, chat masala si sare piper. Chat masala este un mix din urmatoarele condimente: ardei iute, sare, chimen, mango pudra, piper negru, cuisioare,...

Betisoare cu anason

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Ouale si zaharul se bat spuma cu mixerul, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam semintele de anason si mai amestecam putin. Compozitia rezultata este o compozitie destul de moale (curge), asemanatoare cu cea de chec. Punem compozitia intr-o punga de...

Fructe in gelatina

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Cine nu gaseste gelatina cu aroma de fructe puteti improviza, ca doar suntem in Romania si ne-am cam obisnuit sa inlocuim cu ceva ceea ce nu gasim :P). Varianta ar fi sa luati o gelatina simpla si sa o dizolvati in sirop de capsuni sau sirop de visine si putina apa. Fructele se spala...

Afisate 1 - 30 din 66 retete    
 

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro