Pui fript cu chat masala

de lira in Pui, 4 Aug 2010 | 3016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 5 linguri ulei aromat cu hribi
  • o ceapa mica
  • 1 lingura de sos barbecue
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingurita chat masala
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript cu chat masala:

Pentru marinata, ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoare, dupa care o amestecam cu uleiul, sosul barbecue, sucul de lamaie, boia, mustar, chat masala si sare piper.

Chat masala este un mix din urmatoarele condimente: ardei iute, sare, chimen, mango pudra, piper negru, cuisioare, scortisoara, cardamon, foi de dafin, ghimbir, asafoetida. In lipsa, merge si chilli.

Se spala carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie, dupa care se taie felii de vreo 2 cm grosime.

Bucatile se pun in bolul cu marinata, se amesteca putin si se dau pentru jumatate de ora la frigider.

Bucatile de piept de pui se scot din marinata si se pun pe gratarul incins, eu am folosit o tigaie grill, si se lasa pana se rumenesc. Din cand in cand se stropesc cu cate o lingurita de marinata.

Eu am servit puiul cu o portie de cartofi prajiti si cu salata.

Reteta este rapida, iar ingredientele din marinata ii dau un gust special si il face foarte fraged.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui fript cu chat masala-0
Pui fript cu chat masala-1
Pui fript cu chat masala-2
Pui fript cu chat masala-3
Pui fript cu chat masala-4

COMENTARII (13)

biancas76

biancas76 1

05.08.2010, 18:14

Bun sigur

elena1988

elena1988 1

22.03.2011, 18:40

adry88

adry88 1

09.05.2011, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!