Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 18 Feb 2010 | 26708 vizualizari

 

Am gatit aceasta friptura tinand cont de un sfat dat de Bunica si anume sa impanez carnea de iepure cu bucatele mici de slaninuta si de usturoi. Multumesc de sfat a iesit foarte bun .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de iepure, 
  • o lingura de sos de soia,
  • 50 ml ulei ,
  • cativa catei de usturoi,
  • cateva bucatele mici de slaninuta,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de amestec de legume facut de casa( vegeta mea naturala)  sau  de delikat de legume,
  • 2 crengute de cimbru uscat,
  • cateva foi  de dafin,
  • 200 ml de bere ,
  • 100 ml suc de rosii,   
  • o lingura de verdeturi tocate marunt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta:

Lasam carnea de iepure la macerat condimentat bine si pus apoi la frigider intr-un vas in care turnam uleiul amestecat cu soya si verdeturile tocate marunt.  Este bine sa o lasati de seara pana dimineata eu asa am facut de data asta, daca nu macar cateva ore sa stea cu condimete.

    Asezam apoi pulpele de iepure intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta , il impanam din loc in loc cu bucatele mici de usturoi si de slaninuta. Turnam apoi peste el 200 ml de bere ( imi place f mult cum fragezeste berea carnea de iepure, alcoolul si gustul dispar la gatit ramane numai carnea frageda) , amestecul de ulei cu soya in care a stat iepurele,  punem 100 ml de sus de rosii si adaugam crengutele de cimbru si foile de dafin. Mai punem peste o lingura de verdeata tocata marunt( eu am pus un amestec de legume si verdeturi pentru salate)  si este gata pentru pus la cuptor.

    Il dam la cuptorul preinacalzit in prealabil la 230 de grade si il lasam cu capac pentru 30-40 de minute si apoi fara capac inca 15-20 minute. Este gata cand a scazut sosul si el ramane usor rumenit si frumos colorat de la sosul de rosii.

   A iesit excelent, aromat si foarte fraged, nu s-a uscat deloc  de acum de cate ori gatesc iepure o sa il impanez asa . L-am servit cu un gratin lejer de cartofi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor impanat cu usturoi si slaninuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Laly 1

06.07.2010, 00:41

Ce copanel sexi ai in farfurie

lira 1

23.09.2010, 23:35

ai postat mai multe retete cu iepure si acum o dilema... nu ma pot decide care sa o fac ..... asta parca imi face ochi dulci.....

Sylvia 1

24.09.2010, 10:49

LIRA sa faci numai diferenta la timpul de preparare daca e iepude de crescatorie sau salbatic mie imi place cel mai mult iepurele facut putin mai zemos, in vasul roman

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!