Rulada cu carne si mortadella / Polpettone

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2020 | 1729 vizualizari

 

O reteta italiana foarte gustoasa.
Am pus in loc de faina normala o faina low carb cu seminte.
Va trebuie numai o carne de calitate, eu o cumpar la macelar si o toaca in fata mea.
Mortadella aduce gust si grasime la carnea de vita tocata.
O reteta economica caci putem face felii subtiri. Se taie foarte bine cand este rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-de-carne-si-mortadella-polpettone.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne de vita tocata
  • 150 gr de mortadella
  • 80 gr de jambon crud
  • 70 gr de bulion concentrat de rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina cu seminte
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei
  • 1 nuca de unt
  • sare, piper paprika
  • 2 linguri de seminte (amestec lin, floarea soarelui si susan)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu carne si mortadella / Polpettone:

Curatati ceapa si usturoiul.

Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie.

Adaugati ierburile si paprika.

Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella.

Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare, piper.

Pe o hartie de copt puneti 4-5 felii de jambon crud. Depuneti carnea tocata deasupra, ridicati feliile de jambon peste carne si acoperiti cu o felie de jambon.

Formati o rulada stransa in hartia de copt.

Puneti-o intr-o forma de chec.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 35 de minute.

Indepartati hartia, puneti din nou in forma de chec  si varsati deasupra sucul lasat.

Dati la cuptor timp de 10 minute la 200°C sau pana cand este colorat frumos.

Lasati sa se raceasca.

Am lasat o noapte la rece. Rece se taie bine si usor in felii subtiri.

Serviti su salada, muraturi etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carne si mortadella / Polpettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

madi_marin 1

30.07.2020, 19:53

Imi place reteta, am salvat-o si eu!

Rocsi 1

30.07.2020, 20:08

Imi place genul asta de aperitiv, pentru ca este satios si se poate servi in orice moment al zilei!

oanapl 1

28.09.2020, 14:54

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan cu merisoare