Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

de Panacris in Mancaruri cu carne, 8 Iun 2014 | 5668 vizualizari

 

Da, ați citit bine: Friptură de cangur. Tata Zmeu a plecat ca de obicei la cumpărături, de fapt la vânătoare și a achiziționat de la LIDL, friptura de cangur, marca Deluxe. M-a sunat, mi-a povestit și eu am întrebat: E proaspăt?? :D Mi-a răspuns: Păi de unde vrei proaspăt că Australia e departe, e congelat!!! Ok, i-am răspuns ușurată, așa că o să-l prepar în weekend după ce mă voi documenta;) Așa că am dat căutare pe net, și prima rețetă ieșită în cale a fost de pe blog-ul http://lifeandcoffeebeans.blogspot.ro/2012/09/cangur-cu-sos-de-legume-si-cartofi.html Interesant, simplu și gustos. Eu am adaptat cu ce aveam prin casă;) Pot să vă asigur că a ieșit tare bună, seamnă la gust cu carnea de mistreț ;) Gata cu poveștile, să trecem la treabă!

 

INGREDIENTE

  • steack de carne de cangur 4 bucăți (aprox.600 g)
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • Ingrediente sos:
  • ceapă galbenă 2 bucăți
  • ardei kapia 1 bucată,
  • gogoșari în sos de muștar a la Panacris 2 linguri, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/gogoari-in-sos-aromat-52615.html,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • cuișoare 2 bucați,
  • sare iodată,
  • oțet balsamic 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • sos de soia 1 lingură,
  • sos Worchester 1 lingură,
  • dulceață de morcovi a la Panacris 3 linguri,
  • vin roșu 150 ml .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks:

Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3 minute se adaugă vinul, oțetul, sosul de soia, zahărul și se mai lasă sosul să fiarbă la foc mic cca. 5 minute. Când legumele s-au gătit și sosul a scăzut, se ia vasul de pe foc și se lasă la loc cald până în momentul servirii.


Carnea decongelată, de preferat în frigider nu în cuptorul cu microunde, se spală bine și se pune la prăjit în ulei încins. Atenție la indicațiile de pe ambalaj, sincer mi s-au părut cam ciudate, dar se pare că sunt de folos. ”Respectați regulile unei bune igiene alimentare. Carnea crudă de cangur nu trebuie să intre în contact cu alte alimente. Lichidul scurs din carne trebuie îndepărtat cu atenție. Spălați bine vesela și mâinile. Carnea de cangur nu se consumă crudă.”


Tata-Zmeu a spus păi ce facema ne otrăvim singuri :)) Așa că ne-am riscat doar noi doi! :)


Carnea se rumenește la foc iute pe fiecare parte câte două sau trei minute. Apoi se lasă la gătit, la foc potrivit timp de 10 minute, acoperit, eu am folosit tigaia Doubleta.


Carnea se serveșe caldă alături de sos și cartofi noi prăjiți în ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

10.06.2014, 16:15

Inedita reteta . Da merita sa testezi !!!

Panacris 1

10.06.2014, 20:45

Miti Nu-i târziu niciodată

Panacris 1

10.06.2014, 20:46

Miha, dacă ai savurat cămila, cangurul e ”vax albina”

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pranz brasovean