Paste de casa cu spanac

de lira in Paste, 20 Sep 2010 | 4006 vizualizari

 

Am vazut prin magazine "paste colorate", cu spanac mai precis si de foarte mult timp ma batea gandul sa incerc varianta Homemade.
Dupa ce am scotocit mai multa vreme pe internet, am gasit o varianta italiana de paste, ca doar italienii sunt cei mai tari "macaronari", asa ca m-am hotarat sa o pun in aplicare.
Reteta de fata este o reteta cu pudra de spanac, spre deosebire de reteta lui Jamie Oliver care e cu spanac crud.
Pudra de spanac am facut-o in felul urmator: am luat un kg de spanac, l-am spalat, i-am indepartat coditele si l-am pus la uscat. Cand a fost uscat bine (cand strangeti frunzele incep sa se sfarme) l-am bagat pe blender, pe urma pe masina de cafea, asa ca am obtinut o pudra de spanac uscat.
Reteta de fata a fost experimentala, tocmai de aceea am facut cantitate mai mica

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 30 g pudra de spanac
  • 100-150 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa cu spanac:

Punem toate ingredientele intr-un bol, la inceput amestecam cu furculita, iar cand incepe sa capete consistenta, punem aluatul pe o planseta si in framantam cu mana.


Chestia cu gramajul de faina e destul de relativa, puneti atata faina pana obtineti un aluat usor elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine.


Eu am folosit masina de taitei pentru intins aluatul, cine nu are, se poate intinde si cu sucitorul.


Aluatul l-am lasat pe grosimea 6 si am facut tagliatelle. Dupa ce am taiat taiteii i-am dat prin faina sa nu se lipseasca si i-am pus pe un servet de bucatarie sa se usuce putin.


Cine nu are masina de taitei: lasati foaia de aluat sa se usuce putin, dupa care o faceti sul si o taiati la latimea dorita.


Reteta a iesit foarte buna, cu siguranta o sa o mai repet, desi acum a fost facuta doar experimental. Pe lista de asteptare raman taiteii din faina de orez... In curand, sper!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Pasiune pentru bucatarie 1

20.09.2010, 17:56

frumoase au iesit,vreau si eu

Laly 1

21.09.2010, 18:09

Super

mihasara 1

24.10.2014, 13:47

Super!
Ai cumparat pudra de spanac?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!