Prajitura cremoasa cu blat de cocos

de lira in Prajituri, 8 Aug 2010 | 12625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 250 g margarina/ unt
  • 1 plic de frisca pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa cu blat de cocos:

Pentru blat batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la cuptor pana se rumeneste putin. Facem testul cu scobitoare, cand nu se mai lipeste e gata.


Pentru crema amestecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, iar dupa ce se topeste zaharul adaugam budinca si laptele. Transferam compozitia intr-o oala si dam la foc pana se ingroasa amestecand continuu, dupa care lasam compozitia la racit. Untul se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza, dupa care adaugam cate o lingura dn compozitia de crema incorporand pe rand toata crema. Atentie! crema trebuie sa fie complet rece, altfel riscati sa se taie cand amestecati cu margarina / untul!


Crema rezultata se pune peste blatul racit, peste care adaugam frisca batuta. Eu am folosit un pieptene pentru patiserie pentru a decora prajitura.


Prajitura se da la rece pentru cateva ore, cat sa se intareasca crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa cu blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Julie 1

09.08.2010, 09:12

Si la mine una!

jolygina 1

19.08.2010, 13:48

yammmmm

babi5 1

25.01.2014, 15:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si ness