Savarine

de nadina73 in Prajituri, 15 Oct 2010 | 30377 vizualizari

 

Nebunie nu alta

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Umplut savarinele:
  • frisca  500 g
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri gem capsuni (prune,zmeura...........)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumu.Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.


Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.


Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.


Se bate frisca bine dupa care se pune zaharul.Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.


PS:Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (105)

nadina73 1

25.11.2010, 15:35

Criss eu asa cum am scris si in reteta le coc le lasa sa se raceasca,dupa care se taie un capacel mic si le insiropez bine de tot in mai multe etape de 3-4 ori la un anumit interval,stiu eu 1 ora .Se lasa asa pana a a doua zi ,cand abia atuni vor fi umplute cu frisca .Pana a doau zi isi vor dubla volumu bine de tot.Spor la munca ,iar daca te mai pot ajuta cu ceva

nadina73 1

25.11.2010, 15:39

Capacelu se taie din partea de jos de la baza ,iar partea de sus se intoarce si se insiropeaza bine,vezi foto ,arata mult mai bine asa.

Simymy 1

08.03.2011, 11:58

La multi ani!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!