Lapte de pasare

de lira in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 5266 vizualizari

 

Fara prea multa vorba, laptele de pasare este poate unul din deserturile preferate, mai ales baut rece intr-o zi calduroasa de vara... si e de 10 ori mai bun daca aveti ocazia sa folositi lapte de casa. Ce bine e sa iti amintesti de copilarie.........

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de la o portocala sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele se pune intr-o oala la fiert.


Albusurile se bat spuma tare.


Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte.


Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5 oua impreuna cu zaharul si le amestecam bine. Coaja de portocala se razuieste si se adauga peste galbenusuri.


Galbenusurile se adauga peste lapte si se mai lasa un minut amestecand in continuu


La sfarsit adaugam "galustele" din albusuri inapoi in lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

lilik 1

20.09.2010, 23:21

spre rusinea mea nici eu nu am gustat vreodata,dar cred k e bun si iti las 5f

mimmi 1

21.09.2010, 16:59

Ce bun e....nu am mai mancat de mult timp,asa ca trebuie facut !

Laly 1

21.09.2010, 17:56

Bun,vin si eu la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura lapte de pasare cu capsuni