Cum se face sucul de rosii

de lira in Conserve, 20 Sep 2010 | 14154 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Eu suc de rosii am facut in cantiati industriale pt ca noua ne place si sa-l bem asa cum e, nu numai sa il folosim la mancare. Cu ocazia asta mi-am pus si premiul la munca, sa nu se plictiseasca si sa scoata tot sucul din rosii :P Din 30 kg de rosii au iesit 22.7 l suc de rosii

 

INGREDIENTE

  • 30 kg rosii
  • 9 linguri sare
  • 9 linguri zahar
  • cateva crengute de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul de umeda.

Sucul obtinut se pune la foc intr-o oala, peste care adaugam sarea, zaharul si crengutele de busuioc.

Cantitatea de sare si zahar e oarecum relativa, daca doriti, puneti mai mult sau mai putin sa fie pe gustul fiecaruia.

Se lasa pe foc pana cand dispare spuma de la suprafata. Bulionul fierbinte se pune in sticle care se baga in haine pana a doua zi sa se raceasca treptat. A doua zi, se pot pune in camara.

Daca vreti sa puneti bulionul in sticle de plastic, ca acestea sa nu se stranga atunci cand puneti bulionul fierbinte, puneti-le intr-o oala cu apa rece.

Sticlele puse la zid, asa aratau a doua zi cand deja se depusese pulpa de la rosii, asta dupa ce le-am scos de sub plapumioara :)
 E putina munca cu el, dar e natural, fara conservant si eu cred ca merita, daca tot ne-am obisnuit sa mancam BIO in ultimul timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

lira 1

20.09.2010, 20:01

Corina, Nadina, am lipsit o perioada, dar am o scuza recuperez din urma

Laly 1

21.09.2010, 18:00

Ce bunatate trebuie sa fie

adriana_bobu 1

22.09.2010, 10:20

excelent...o sa fac si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii pentru ciorbe