Panna Cotta Layers

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 49458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida naturala
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite zahar
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Layers:

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea...mmm... Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin.


Fiecare strat il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.



Stratul de vanilie:


Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.



Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.



Pentru stratul cu cacao:


Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic


Vom amesteca cacaoa cu zaharul, "desfacem" cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.



Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.



Pentru stratul de cafea
procedam intocmai ca la stratul de cacao.



Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.



Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Layers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

reisnaor_2006 1

24.05.2014, 14:47

Dea_Dea 1

24.05.2014, 14:47

Eram sigura ca este de la tine Miha , l-am mai vazut!

Ancutsa 1

06.11.2016, 11:59

Mi-a placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de stevie
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Orez cu spanac

de katty 6

ieri la 23:44

Crema de branza cu avocado

de katty 6

ieri la 23:31

Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza

de katty 6

ieri la 23:28

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu fructe de pădure