Panna Cotta Layers

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 47185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida naturala
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite zahar
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Layers:

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea...mmm... Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin.


Fiecare strat il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.



Stratul de vanilie:


Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.



Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.



Pentru stratul cu cacao:


Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic


Vom amesteca cacaoa cu zaharul, "desfacem" cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.



Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.



Pentru stratul de cafea
procedam intocmai ca la stratul de cacao.



Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.



Se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Layers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

reisnaor_2006 1

24.05.2014, 14:47

Dea_Dea 1

24.05.2014, 14:47

Eram sigura ca este de la tine Miha , l-am mai vazut!

Ancutsa 1

06.11.2016, 11:59

Mi-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si cafea