Basboussa sau prajitura libaneza

de Catalina L in Dulciuri, 26 Mar 2016 | 1372 vizualizari

 

Va propun o varianta libaneza de Basbousa cu iaurt si nuca de cocos.
Basbousa este o prajitura preparata cu couscous sau gris si insiropata cu sirop de zahar .
Este foarte populara tarile arabe. Nuca de cocos este un supliment popular mai ales in Egipt unde prajitura isi are originea.
Basbousa este cunoscuta sub numele de : Revani in  Grecia,  Namoura in Liban, Harsa -in Liban,etc.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/basboussa-sau-prajitura-libaneza.html

 

INGREDIENTE

am folosit ca masura paharul de iaurt

  • 1 iaurt alb natur
  • 1/2 măsură de zahăr pudră
  • 1 măsură de couscous mediu
  • 75 g unt topit
  • 1/2 măsură de nucă de cocos rasă
  • 2 linguri praf de copt

Sirop:

  • 2 măsuri de zahăr
  • 3 măsuri de apă
  • 3 linguri de suc de lămâie sau de apa de flori de portocale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basboussa sau prajitura libaneza:

Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul.


Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand să amestecăm.


Se toarnă compozitia într-o tava căptușită cu hartie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 25 până la 30 minute.


Se supraveghează si se verifica cu vârful de cuțit, care trebuie să iasă curat.


Intre timp se prepara siropul.


Într-o cratiță, se toarnă apă, zahărul, apa de flori de portocale și se fierbe timp de 20 de minute, până când de va îngroșa usor.


Peste prajitura scoasa din cuptor punem jumatate din sirop si da din nous la cuptor pentru 10 minute. Varsam apoi restul de sirop și punem vasul in cuptorul oprit. Se lasă 15 minute și se scoate din cuptor să se răcească complet.


De preferință, se asteapta 5 până la 6 ore înainte de tăiere, astfel încât să nu se fărâmițeze.


Se taie in forme patrate sau romburi si se serveste.


Se decoreaza cu fistic prajit sau cu nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Se poate pune gris in loc de couscous.

Daca ti-a placut reteta noastra "Basboussa sau prajitura libaneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Geanina87 1

28.03.2016, 12:21

Steffy 1

17.08.2016, 19:01

Ce marime are tava? De multe ori am folosit tavi prea mari si nu mi*au iesit retele salvate.

Catalina L 1

17.08.2016, 22:33

tava nu este mare 20 / 25 cm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore cu cocos