Clatite cu nuca si zahar

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Sep 2010 | 3722 vizualizari

 

am fost in vizita la o prietena la tara, nu aveam stare asa ca am inceput sa fac niste clatite, socra prietenei mele a venit cu ideea sa le umplem cu nuca si zahar, au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • ulei
  • apa minerala
  • un praf de sare

pt umplutura:

  • nuca macinata
  • zahar
  • zahar vanilat
  • scortisoara

pt glazura:

  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca si zahar:

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.


Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei .


Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita .


Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.


Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.


Pregatim umplutura:


Dam nucile prin masina de tocat sau le pisam cu ajutorul unui facalet, dupa care le amestecam cu zahar , zahar vanilat si scortisoara.


Umplem clatitele, iar pe deasupra punem glazura pe care am facut-o amestecand toate ingredientele intr-un ibric, il punem pe foc pana da cateva clocote si se topeste zaharul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca si zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.09.2010, 16:23

mulumesc, multumesc

Laly 1

08.09.2010, 00:04

vin si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

08.09.2010, 12:57

te astept

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana