Pernute picante cu cartofi

de lira in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 4983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii)
  • 375 gr faina
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr unt
  • susan
  • curry
  • praf usturoi
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute picante cu cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa la racit dupa care se dau pe razatoare, alaturi de cascaval si de untul rece.


Adaugam cele 2 oua, condimentam, dupa care amestecam.


Cand s-a omogenizat toata compozitia aaugam faina putin cate putin. Laura zice ca se pune 375g de faina. Cartofii mei au fost ceva mai mari, asa ca a trebuit sa mai adaug ceva mai multa faina pt ca aluatul era foarte lipicios si nu se putea lucra.


Eu am lasat putin aluatul la frigider, cam jumate de ora, sa se poata lucra mai usor, dupa care l-am intins pe o planseta pudrata cu faina si am taiat floricele cu o forma de fursecuri. Am crezut ca o sa reusesc sa o conving pe Elena, sa manance macar una, dar nu prea am avut succes. Data viitoare o sa incerc cu ursuleti :).


Floricelele se prajesc in mult ulei incins, eu le-am prajit in oala de cartofi pai.


Cand se pun in uleiul incins se rumenesc foarte repede, asa ca daca aveti pe cineva in zona care sa vi le intoarca e ideal, asta in timp ce voi le decupati pe restul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute picante cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.05.2011, 12:22

ce frumusele

adry88 1

10.05.2011, 16:13

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:32

Cat de fine si frumoase
La fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu ciuperci invelita in cascaval