Alfajores, prajitura cu crema caramel

de AndraAli in Prajituri, 22 Iul 2014 | 1198 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa cu crema de caramel specifica zonei Americii de sud.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr amidon de porumb
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 1/4l lingurita bicarbonat de sodiu
  • 75 gr zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • pt crema
  • 1 cutie de caramel( dulce de leche)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alfajores, prajitura cu crema caramel:

1.Untul se bate spuma cu zaharul,apoi adaugam oul si galbenusurile.

2.Faina se amesteca in prealabil cu amidonul praful de copt si bicarbonatul si se adauga peste untul spuma.

3.NU  se framanta mult.Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 2 ore.

4.Se intinde foaie subtire pentru ca vor creste si se decupeaza in ce forma vreti voi,eu am facut in forma de floare.:)

5.Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade circa 5 minute.Ei NU trebuie sa se rumeneasca trebuie sa ramana albi.

6.Ii lasam la racit iar apoi ii umplet cu caramel.

 

TIPS-URI

1

Pe margini se poate pune si cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Alfajores, prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

22.07.2014, 20:13

Foarte bune

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.07.2014, 09:00

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.07.2014, 10:22

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!