Alfajores, prajitura cu crema caramel

de AndraAli in Prajituri, 22 Iul 2014 | 1394 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa cu crema de caramel specifica zonei Americii de sud.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr amidon de porumb
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 1/4l lingurita bicarbonat de sodiu
  • 75 gr zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • pt crema
  • 1 cutie de caramel( dulce de leche)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alfajores, prajitura cu crema caramel:

1.Untul se bate spuma cu zaharul,apoi adaugam oul si galbenusurile.


2.Faina se amesteca in prealabil cu amidonul praful de copt si bicarbonatul si se adauga peste untul spuma.


3.NU se framanta mult.Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 2 ore.


4.Se intinde foaie subtire pentru ca vor creste si se decupeaza in ce forma vreti voi,eu am facut in forma de floare.:)


5.Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade circa 5 minute.Ei NU trebuie sa se rumeneasca trebuie sa ramana albi.


6.Ii lasam la racit iar apoi ii umplet cu caramel.

 

TIPS-URI

1

Pe margini se poate pune si cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Alfajores, prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

22.07.2014, 20:13

Foarte bune

MotanLaOale 1

23.07.2014, 09:00

Bya Ralu 1

25.07.2014, 10:22

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine si ciocolata