Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2012 | 3850 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta cautand Placinta indiana de cartofi si mi s-au parut foarte simplu de facut . Am adaptat putin mix-ul de condimente, pentru ca nu stiu daca in Romania se gaseste Garam Masala sau pudra de mango (in afara de Bucuresti).

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi albi mari fierti in coaja
  • o ceapa medie data pe razatoarea fina
  • 3/4 de cana de mazare congelata
  • 2 oua (optional)
  • 3-4 linguri de faina alba
  • patrunjel verde sau daca aveti coriandru verde o sa fie si mai aproape de realitate
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita curry
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita mix de boabe de piper de la Solaris macinat .
  • 1/2 lingurita cumin macinat
  • optional 1/2 lingurita de legume uscate (evitati cele din reclamele de la tv pline de chimicale
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi:

1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare


2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi modelata.


3. Se fac chiftelute care se pot tavali prin pesmet inainte de a fi prajite, mi-a venit ideea dupa ce le-am mancat :))


4. Se prajesc intr-o tigaie nelipicioasa in putin ulei si obligatoriu cu capac pt ca mazarea fiind congelata face sa sara ulei.


5. Se servesc cu iaurt cremos cu menta, mie imi place Olympus si cu muraturi dulci-acrisoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MIUTA 1

30.10.2012, 13:54

Cred ca sunt tare bune

andreea_angelo 1

13.11.2012, 14:23

interesanta reteta,am sa incerc si eu pt ca chiar imi place cum arata!!!bravooo

sebirizescu 1

06.01.2013, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din cartofi si cascaval