Aluat de foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 64017 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe culinar forum de la Omide...si-i multumesc tare tare mult ...este un aluat magic! Sunt atat de incantata si bucuroasa si desi am mai preparat aluat foietaj in casa...acesta este unul exceptional! Simplu si rapid, incredibil de delicios , va ramane favorit fara doar si poate :)

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 7 linguri faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.


Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina( plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita).


Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.


Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat.


Dam la rece aluatul ( eu l-am tinut doar 45 de minute) si-l folosim apoi cum dorim, putem face pateuri, saleuri, merdenele, cremsnit ...sau ce dorim...merita probat :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (60)

Arina 1

12.02.2014, 10:34

Acest aluat il facea bunica mea cu..UNTURA, de fapt cu osanza(la noi in Bucovina asa se numeste grasimea foarte fina de pe burta, ca un prapure-o membrana plina de depuneri de grasime-care se taie bucatele, se trece de 2 ori prin masina de tocat carne, se topeste apoi intr-un ceaunel la temperatura moderata, ca sa nu se arda, se strecoara si se pastreaza in borcan de sticla mult timp in loc racoros, o camara. Dupa racire osanza solidificata are o culoare alb imaculat, consistenta foarte fina, alifioasa daca o freci intre degete. Bunica mea folosea aluatul pt. cornulete cu magiun si nuca , erau foarte fragede si nu aveau deloc gust de "porc".Insa , pentru un aluat frantuzesc fin mai bine folosesti un pachet de unt 80% grasime, daca nu esti sigura de calitatea unturii( la fundul borcanului nu trebuie sa existe DELOC depuneri maronii). Untura primita o poti folosi pentru prajitul gogosilor, ies foarte pufosi, nu imprumuta deloc gust si se mentin fragezi si a doua zi.Despre uleiul de cocos nu stiu ce sa-ti spun...pe la noi nu creste asa ceva!! Hi!hi!hi! Sper ca ti-am fost de ajutor!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:17

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:25

Multumesc Tanyuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!