Aluat de foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 117799 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe culinar forum de la Omide...si-i multumesc tare tare mult ...este un aluat magic! Sunt atat de incantata si bucuroasa si desi am mai preparat aluat foietaj in casa...acesta este unul exceptional! Simplu si rapid, incredibil de delicios , va ramane favorit fara doar si poate :)

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 7 linguri faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.

Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina( plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita).

Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.

Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat.

Dam la rece aluatul ( eu l-am tinut doar 45 de minute) si-l folosim apoi cum dorim, putem face pateuri, saleuri, merdenele, cremsnit ...sau ce dorim...merita probat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

LauraCristina39 1

01.10.2019, 09:57

Salutare,

Am incercat acest aluat dar nu a crescut deloc
Am folosit faina 000 si unt de 82%, nu inteleg ce nu a mers bine.

Imi puteti da cateva tips & tricks?

Laura

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:14

Laura, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit, sincera sa fiu eu l-am probat de cateva ori si am fost multumita, intre timp am preparat propriul aluat care iese mult mai bine si mult mai simplu, gasesti aici reteta. https://www.bucataras.ro/retete/desert-cremsnit-cu-aluat-foietaj-rapid-delicios-72884.html

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:19

Untul trebuie folosit rece, dar in acelasi timp moale, trebuie lucrat destul de repejor sa nu se intareasca, poti intinde mult mai usor folosind amidon pe suprafata de intins, se tine neaparat 30 min la rece si se coace im cuptorul preincalzit la 200 de grade. Recomand untul care nu este romanesc( german). Succes!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec bicolor cu sana si capsuni