Aluat de foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 101917 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe culinar forum de la Omide...si-i multumesc tare tare mult ...este un aluat magic! Sunt atat de incantata si bucuroasa si desi am mai preparat aluat foietaj in casa...acesta este unul exceptional! Simplu si rapid, incredibil de delicios , va ramane favorit fara doar si poate :)

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 7 linguri faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.

Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina( plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita).

Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.

Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat.

Dam la rece aluatul ( eu l-am tinut doar 45 de minute) si-l folosim apoi cum dorim, putem face pateuri, saleuri, merdenele, cremsnit ...sau ce dorim...merita probat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

LauraCristina39 1

01.10.2019, 09:57

Salutare,

Am incercat acest aluat dar nu a crescut deloc
Am folosit faina 000 si unt de 82%, nu inteleg ce nu a mers bine.

Imi puteti da cateva tips & tricks?

Laura

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:14

Laura, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit, sincera sa fiu eu l-am probat de cateva ori si am fost multumita, intre timp am preparat propriul aluat care iese mult mai bine si mult mai simplu, gasesti aici reteta. https://www.bucataras.ro/retete/desert-cremsnit-cu-aluat-foietaj-rapid-delicios-72884.html

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:19

Untul trebuie folosit rece, dar in acelasi timp moale, trebuie lucrat destul de repejor sa nu se intareasca, poti intinde mult mai usor folosind amidon pe suprafata de intins, se tine neaparat 30 min la rece si se coace im cuptorul preincalzit la 200 de grade. Recomand untul care nu este romanesc( german). Succes!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati