Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

de diaconta in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 934 vizualizari

 

Sigur că e molipsitoare treaba asta cu clătitele,mai ales când vrei să-I surprinzi pe cei dragi cu ceva bun.
Iar dacă mai pui şi ceva dragoste în ele,rezultatul nu poate fi decât unul minunat şi va fi răsplătit cu zâmbetele celor care le-au gustat.
Foarte bine s-au combinat clătitele pufoase  cu crema de vanilie,căpşunii şi ciocolata.
Clatite, cu dragoste pregatite.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clătite:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 350 ml lapte de cocos
  • 100 ml apa minerala
  • Sucul de la o portocala
  • 380 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • Putin ulei pentru prajit

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • Sucul de la o portocala
  • 400 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna

Ingrediente glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri Nutella
  • 100 g unt
  • Am mai folosit 14 buc biscuit si 250 g căpşuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie:

Clatitele le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm.


Am mixat galbenusurile cu zaharul. .


Am mixat separate si albusurile cu un praf de sare.


Peste galbenusuri am adaugat sucul de portocala, laptele de cocos, apa minerala, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.


Am încorporat usor si albusurile, apoi am adaugat vanilia si coaja de portocala.


Am lasat compozitia la frigider pentru o ora, timp în care am pregatit crema de vanilie.


Cum am spus,am copt clatitele in tigaia grill. Mi-au iesit 7 clatite.


Pentru crema de vanilie, am pus laptele sa se încalzeasca, am scos semintele pastaii de vanilie si le-am pus în lapte împreuna cu batonul.


Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de portocala si amidonul, apoi am pus laptele caldut,pe care l-am strecurat.


Am transferat amestecul din nou în cratita si am fiert la foc mic pâna când compozitia se va îngrosa.


Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca.


Crema mascarpone am amestecat-o si am amestecat-o cu crema racita.


Am mixat frisca cu smântâna, apoi am încorporat-o în crema.


Am pregatit si glazura pentru ca am pus un strat de ciocolata si în interiorul tortului.


Ciocolata rupta bucati, am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul si nutella.


Când totul s-a omogenizat, am luat de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.


Am ansamblat tortul,punând crema de vanilie si capsuni si un strat de ciocolata.


Deasupra am asezat un strat de biscuiti, peste care am pus glazura.


Am lasat la frigider pâna ce s-au înmuiat biscuitii si s-a putut felia.



Poftă bună !!!!









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 16:50

Corinuta 1

26.02.2016, 13:56

Vai de mine si de mine, ce-i aici?

diaconta 1

26.02.2016, 13:58

Corinuto,un tort clatitat )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun cu iaurt de casa si fructe