Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

de diaconta in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 1176 vizualizari

 

Sigur că e molipsitoare treaba asta cu clătitele,mai ales când vrei să-I surprinzi pe cei dragi cu ceva bun.
Iar dacă mai pui şi ceva dragoste în ele,rezultatul nu poate fi decât unul minunat şi va fi răsplătit cu zâmbetele celor care le-au gustat.
Foarte bine s-au combinat clătitele pufoase  cu crema de vanilie,căpşunii şi ciocolata.
Clatite, cu dragoste pregatite.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clătite:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 350 ml lapte de cocos
  • 100 ml apa minerala
  • Sucul de la o portocala
  • 380 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • Putin ulei pentru prajit

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • Sucul de la o portocala
  • 400 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna

Ingrediente glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri Nutella
  • 100 g unt
  • Am mai folosit 14 buc biscuit si 250 g căpşuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie:

Clatitele le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm.


Am mixat galbenusurile cu zaharul. .


Am mixat separate si albusurile cu un praf de sare.


Peste galbenusuri am adaugat sucul de portocala, laptele de cocos, apa minerala, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.


Am încorporat usor si albusurile, apoi am adaugat vanilia si coaja de portocala.


Am lasat compozitia la frigider pentru o ora, timp în care am pregatit crema de vanilie.


Cum am spus,am copt clatitele in tigaia grill. Mi-au iesit 7 clatite.


Pentru crema de vanilie, am pus laptele sa se încalzeasca, am scos semintele pastaii de vanilie si le-am pus în lapte împreuna cu batonul.


Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de portocala si amidonul, apoi am pus laptele caldut,pe care l-am strecurat.


Am transferat amestecul din nou în cratita si am fiert la foc mic pâna când compozitia se va îngrosa.


Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca.


Crema mascarpone am amestecat-o si am amestecat-o cu crema racita.


Am mixat frisca cu smântâna, apoi am încorporat-o în crema.


Am pregatit si glazura pentru ca am pus un strat de ciocolata si în interiorul tortului.


Ciocolata rupta bucati, am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul si nutella.


Când totul s-a omogenizat, am luat de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.


Am ansamblat tortul,punând crema de vanilie si capsuni si un strat de ciocolata.


Deasupra am asezat un strat de biscuiti, peste care am pus glazura.


Am lasat la frigider pâna ce s-au înmuiat biscuitii si s-a putut felia.



Poftă bună !!!!









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 16:50

Corinuta 1

26.02.2016, 13:56

Vai de mine si de mine, ce-i aici?

diaconta 1

26.02.2016, 13:58

Corinuto,un tort clatitat )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert clovn