Cornuri cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 1224 vizualizari

 

By miha, le-am vazut le-am placut si le-am facut :)).

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • 200 g unt
  • 200 m lapa
  • 100 g ciocoalta1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8 segmente de cerc egale intre ele,lasand mijlcoul netaiat.

Fiecare segment se intoarce peste cerc din mijlocul foii,lipindule,orndinea se intoarce si se face succesiv numai din pozitiiile opuse,fata in fata.

Se acopera coca si se da la frigider  2 ore.

Se intinde cu succitorul o foaie pe care o impaturim in 3 pe lungime si apoi inca o data latime in 3.

Se intinde din nou in foaie subtire dreptunghiulara.

Taiem foaia in 2 pe lungime apoi fiecare parte o taiem in triunghiuri.

Pe fiecare triunghi punem cate 1 patratel de ciocolata.

Rulam de la baza la varf, le asezam  in tava si le ungem cu galenusul amestecat cu laptele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu ciocolata-0
Cornuri cu ciocolata-1
Cornuri cu ciocolata-2
Cornuri cu ciocolata-3
Cornuri cu ciocolata-4

COMENTARII (28)

Lau

Lau 1

31.03.2012, 18:44

Zamfira

Zamfira 1

01.04.2012, 14:41

Lau

Lau 1

01.04.2012, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53