Prajitura finlandeza

de susu in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 6186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 300 gr rama
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr nuca macinata
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • Ingrediente umplutura:
  • 1. 5 kg mere (poate sa fie chiar si 2 kg)
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura finlandeza:

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale, apoi adaugam 400gr faina, 100gr nuca macinata (sau migdale macinate) si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Nu va speriati, aluatul obtinut va fi mai moale. Am folosit o tava cu L=40cm, si l=28cm.

In tava am pus folie de aluminiu (sau hartie de copt) si aluatul l-am intins in tava cu mana umezita in apa rece, in asa fel incat pe margini aluatul sa fie ridicat.

Merele le curatam, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Feliile de mere le asezam peste aluat cat mai des. Cele 4 oua le batem putin cu furculita impreuna cu 8 linguri de zahar, adaugam sticluta cu esenta de vanilie si la sfarsit punem si cei 200ml de lapte.

Aceasta compozitie o turnam peste merele asezate pe aluat, presaram deasupra cele 2 plicuri cu zahar vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 min la foc mic.

Prajitura se scoate, se lasa sa raceasca si numai atunci se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura finlandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

24.02.2010, 22:51

daca ai asezat oua peste mere , dupa coacere de ce se vad perfect doar merele?

susu 1

24.02.2010, 23:02

Se vad doar merele datorita faptului ca merele nu au foat foarte subtire taiate. Dedesubt este aluatul dar nu se vede. Aceasta prajitura este printre primele prajituri facute de mine si stim ca nu toate retetele sunt perfecte. Tine si de gust binenteles. Eu am devenit foarte pretentioasa la mancare si parca sant un critic culinar. Deci nu toate retetele pe care le incercam se dovedesc a fi perfecte dar pana nu incerci nu stii cum e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu smantana si nuca