Clatite lugojene

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 4021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de clatite
  • Umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg de zahar
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
  • Sos
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Bezeaua
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite lugojene:

Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.


Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot .


La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat . Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.


Albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat.


Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de o lingura sa modelez) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie.


Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .

Se serveste atat calda cat si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite lugojene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

27.04.2011, 08:16

bune bune

bucatarimcudiana 1

27.04.2011, 10:01

MOTAN LA OALE SUNT TARE BUNE00

adry88 1

31.05.2011, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu frisca si ciocolata