Placinta dobrogeana

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 65947 vizualizari

 

Cand prepar bunataturi renumite caut mereu sa nu ma abat prea mult de la retetele originale , asa ca atunci cand mi s-a facut pofta de placinta dobrogeana am bagat o cautare pe google dar am dat peste atat de multe variante incat zau nu stiu care e originala.

Banuiesc totusi ca nu cea cu foi cumparate, ca batranii nostrii nu s-ar fi pretat la asa ceva. si nici macar nu existau aceste foi, dar am ales totusi sa prepar varianta asta din comoditate cat si pentru ca-mi plac forte mult aceste foi.

Apropo de asta, am gasit la market foi de placinta care nu trebuie congelate ci doar se pastreaza la rece, mi se par tare comode de folosit.

Ce m-a mirat in multe din retetele gasite pe net , a fost lipsa aromelor din branza. Putin rom, coaja de lamaie sau vanilie mie mi se par mai mult decat necesare, dau un gust divin oricarui preparat cu branza dulce de vaca.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta (eu am folosit 9 foi)
  • 600 gr branza dulce de vaci
  • 350 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 4 oua
  • unt pentru uns tava si foile
  • zahar ( 2,3 liguri) optional; daca doresti poti prepara placinta sarata
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 50-60gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric) in 3 parti egale.


Unge un vas termorezistent cu unt.Restul de unt topeste-l si lasa-l sa se raceasca.


Ia cate o foaie , unge-o cu o pensula cu unt topit si aseaza deasupra alta foaie. Foloseste pentru fiecare sul cate 3 foi de placinta si unge doar primele doua foi, pe ultima intinde o parte din amestecul cu branza.


Ruleaza formand un sul si strange-l usor pentru a incapea in vas.(eu am folosit un vas de 15/20 cm)


Aseaza sulul in vas si treci la urmatorul sul. Formeaza 3 suluri pe care le asezi uniform in vas,le ungi cu unt topit, le intepi cu furculita, si toarna deasupra un amestec facut din ouale usor batute,restul de smantana, peste care pui putina sare si zaharul vanilat.


Dai tava la cuptor, la foc mediu, si coci pana se rumeneste frumos.


Nu ai idee ce miros era in bucatarie!!!


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Cris2711 1

09.08.2013, 21:59

super idee,am branza de vaci,deci maine...

iri_iri 1

10.08.2013, 08:33

babi5 1

06.09.2013, 19:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta delicioasa cu branza