Placinta dobrogeana

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 65135 vizualizari

 

Cand prepar bunataturi renumite caut mereu sa nu ma abat prea mult de la retetele originale , asa ca atunci cand mi s-a facut pofta de placinta dobrogeana am bagat o cautare pe google dar am dat peste atat de multe variante incat zau nu stiu care e originala.

Banuiesc totusi ca nu cea cu foi cumparate, ca batranii nostrii nu s-ar fi pretat la asa ceva. si nici macar nu existau aceste foi, dar am ales totusi sa prepar varianta asta din comoditate cat si pentru ca-mi plac forte mult aceste foi.

Apropo de asta, am gasit la market foi de placinta care nu trebuie congelate ci doar se pastreaza la rece, mi se par tare comode de folosit.

Ce m-a mirat in multe din retetele gasite pe net , a fost lipsa aromelor din branza. Putin rom, coaja de lamaie sau vanilie mie mi se par mai mult decat necesare, dau un gust divin oricarui preparat cu branza dulce de vaca.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta (eu am folosit 9 foi)
  • 600 gr branza dulce de vaci
  • 350 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 4 oua
  • unt pentru uns tava si foile
  • zahar ( 2,3 liguri) optional; daca doresti poti prepara placinta sarata
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 50-60gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric) in 3 parti egale.


Unge un vas termorezistent cu unt.Restul de unt topeste-l si lasa-l sa se raceasca.


Ia cate o foaie , unge-o cu o pensula cu unt topit si aseaza deasupra alta foaie. Foloseste pentru fiecare sul cate 3 foi de placinta si unge doar primele doua foi, pe ultima intinde o parte din amestecul cu branza.


Ruleaza formand un sul si strange-l usor pentru a incapea in vas.(eu am folosit un vas de 15/20 cm)


Aseaza sulul in vas si treci la urmatorul sul. Formeaza 3 suluri pe care le asezi uniform in vas,le ungi cu unt topit, le intepi cu furculita, si toarna deasupra un amestec facut din ouale usor batute,restul de smantana, peste care pui putina sare si zaharul vanilat.


Dai tava la cuptor, la foc mediu, si coci pana se rumeneste frumos.


Nu ai idee ce miros era in bucatarie!!!


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Cris2711 1

09.08.2013, 21:59

super idee,am branza de vaci,deci maine...

iri_iri 1

10.08.2013, 08:33

babi5 1

06.09.2013, 19:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta rasucita cu branza